SVH Waasmunster kwam op het veld van H. Sint-Pauwels snel op voorsprong via Nabil Belfassi. Kort voor de rust stelde de thuisploeg gelijk, maar met nog vijf minuten op de klok bezorgde Giovanni Rogiers zijn ploeg de drie punten. Met het oog op het klassement toch wel belangrijke punten.

Giovanni Rogiers (SVH Waasmunster). Foto: RV.

“Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld waren we in het openingskwartier het meest in balbezit” aldus Giovanni Rogiers. “Na mooi combinatiespel maakten we op het kwartier een dik verdiend doelpunt. Het bleef voortdurend opletten voor de tegenaanvallen van de snelle thuisaanvallers. Op de veertigste minuut kregen we op een stilstaande fase de bal niet weg en kon Heyndrickx de gelijkmaker binnen tikken. “

“Na de rust hebben we het spel direct in handen genomen. We wonnen de duels en slaagden er meer en meer in om beter gebruik te maken van de ruimtes. Jammer genoeg lieten we na om het af te werken. Het was dan ook knokken tot de laatste minuut om uiteindelijk toch nog de overwinning binnen te halen.”

 SVH Waasmunster moet na vijftien wedstrijd, verrassend genoeg, vrede nemen met de tiende plaats. Het wordt uitkijken of ze er na de winterstop inslagen om terug te knokken en een plaatsje te veroveren in de top vijf. “Tot hiertoe valt de competitie inderdaad wel wat tegen. Vooraf hadden we ons als doel gestemd om mee te draaien rond plaats vijf. Dat neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat dit, met de ploeg waarover we beschikken, nog steeds mogelijk is.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster