Nog één wedstrijd en dan ruilt de Zeelse kapitein Maarten Cooreman zijn vertrouwde omgeving in voor de luchthaven van Aarhus in Denemarken.

Maarten Cooreman (E. Zele) in actie tijdens de Zeelse derby. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Vooraleer afscheid te nemen speel ik nog één match voor E. Zele, en dat is op 15 januari 2023 thuis tegen Svelta Melsele” vertelt Maarten Cooreman. “Ik ben ooit begonnen met voetballen bij de duiveltjes van Heikant Zele, maar dat was maar één jaartje. Na een aantal jaren atletiek ben ik opnieuw beginnen voetballen maar dan bij Eendracht Zele. Na vier jaar bij de jeugd heb ik dan drie jaar bij de eerste ploeg gespeeld. Ik ben daarna voor zes jaar naar Rapid Lebbeke getrokken en één jaartje naar Merelbeke. Vervolgens ben ik teruggekeerd naar E. Zele, en ben nu aan mijn zesde jaar bezig. Ik heb daar dus het grootste deel van mijn carrière gespeeld. Het is de club van mijn hart.”

“Of ik in Denemarken ga voetballen weet ik nog niet. Mijn werk komt nu even op de eerste plaats, we zien wel waar ik binnen een paar maanden sta. Momenteel werk ik nog voor TUI, maar binnenkort wordt dat dus de luchthaven van Aarhus.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele