In derde afdeling A organiseert HO Kalken haar Christmas Game. Vandaag neemt HO Kalken het in een vooruitgeschoven wedstrijd op tegen KSC Wielsbeke, de eerste periodekampioen. De club heeft alvast gezorgd voor heel wat randanimatie, die volledig gericht is op het kerstgebeuren. Alles zal feestelijk aangekleed zijn en zoals het een goeie Bourgondiër past is er ook gezorgd voor het nodige eten en drinken. Na de wedstrijd worden de aanwezigen uitgenodigd om de beentjes te strekken op swingende muziek.

Jasper Buyl (HO Kalken).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De match tegen Elene-Grotenberge was er één om snel te vergeten, gans de ploeg gaf niet thuis” oordeelt Jasper Buyl. “Het was eigenlijk een schande om op die manier te presteren voor onze thuissupporters. Dit beseffen de spelers maar al te goed. Ik denk dat het zonder onze doelman, Ward Smekens, nog erger had kunnen aflopen. Ward was de enige die de wedstrijd heeft aangevat met de juiste mentaliteit. We hebben deze week een gesprek gehad en iedereen weet wat er moet verbeteren.”

“We werken nu toe naar de match tegen Wielsbeke. We willen, voor onze supporters, één en ander rechtzetten. Op de training was iedereen scherp bezig. Naar mijn gevoel hebben we alle kansen om deze namiddag die drie punten thuis te houden.”

“Het seizoen heeft tot nu toe nog niet helemaal gebracht wat we hadden gehoopt. Die negen gelijke spelen hadden makkelijk een achttal punten meer kunnen opleveren. Dan hadden we nu in de bovenste regionen meegestreden voor de eerste plaats. We willen hoe dan ook ons in de terugronde alles op alles zetten om opnieuw onze plaats in de eindronde veilig te stellen.”

Ward Smekens (HO Kalken).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Nog maar een maand geleden hebben we in de heenronde 1-1 gelijk gespeeld tegen Wielsbeke” gaat Ward Smekens verder. “Wielsbeke is een heel sterke tegenstander, die over een snelle omschakeling beschikt. Zij hebben bovendien sterke aanvallers in hun ploeg lopen.”

“Het is de laatste wedstrijd voor we de winterstop ingaan. We spelen bovendien thuis en de club heeft een heleboel activiteiten op touw gezet. We gaan er als ploeg dan ook alles aan doen om die drie punten thuis te houden.”

“Wie terugblikt op onze heenronde kan niet rond die negen gelijke spelen heen. Als je die matchen stuk voor stuk analyseert dan durf ik te zeggen dat we er daar zeker vijf à zes hadden kunnen van winnen. Helaas hadden we vaak het geluk niet aan onze kant of werden de kansen onvoldoende afgewerkt. Nochtans brengen we goed voetbal en creëren we voldoende kansen. We moeten er alles aan doen om gedurende die negentig minuten de focus te houden en onze kansen af te werken. Als we daar inslagen dan ben ik ervan overtuigd dat we het in de terugronde beter zullen doen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – HO Kalken