SK Sint-Niklaas B won op eigen veld met 4-1 cijfers van Tielrode, al moest het wachten tot in de slotfase van de wedstrijd om afstand te nemen.

Dries Belon (SK Sint-Niklaas B). Foto: RV.

“De wedstrijd tegen VK Tielrode was erg belangrijk voor ons” klinkt het bij Dries Belon. “Na het gelijkspel van vorige week op VOS Reinaert hadden we nog iets recht te zetten. We zijn heel scherp gestart en trokken hiermee de lijn van de training door. We creëerden een paar goede kansen, maar lieten na om te scoren. Na 20 minuten, met veel druk, lieten we het tempo iets zakken waardoor we onze greep op Tielrode losten.”

“Iets voorbij het uur kwamen we, met een tikkeltje geluk, verdiend op voorsprong. Een schot van een bedrijvige Dries Benali ging via de doelman binnen. In de hoop dat hiermee de ban gebroken was, zorgde dit toch voor enige opluchting. Daarna lieten we een aantal kansen op de 2-0 liggen en kregen we het deksel op de neus. Via een rake kopbal kwam Tielrode langszij. Kort daarna kregen we een rode kaart en moesten we met tien man verder. Even leek het moeilijk te worden, maar het team toonde weerbaarheid. Met tien en later nog met negen man zijn we vol voor de drie punten gegaan. Die werd meer dan verdiend binnengehaald nadat we op korte tijd driemaal konden scoren. Dit zijn drie deugddoende, maar ook verdiende punten. We kijken wel met gemengde gevoelens naar de hoge kaartenlast die niet in verhouding staat met het beeld van de wedstrijd.”

 “Nu volgt de match tegen PD Kruibeke, wat zoals steeds best een pittige wedstrijd zal zijn. Door blessure en kaartenlast missen we wel een aantal spelers. PDK beschikt over een erg sterke doelman, dit is voor ons steeds een lastige wedstrijd. Als we een betere klassering willen is het belangrijk dat we een goed resultaat neerzetten in Kruibeke.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SK Sint-Niklaas B