De dames van VC Eksaarde A namen de voorbije speeldag vrij vlot afstand van Mevoc Meerbeke B. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Lindemans Aalst op het programma. Beide ploegen zijn geen onbekenden voor elkaar, ze maakten allebei de overstap naar Promo 2.

Frieke Vandelanotte (VC Eksaarde A dames). Foto: RV.

“Met in het achterhoofd de druk om de degradatie te vermijden is de winst tegen Meerbeke B vrij vlot gegaan” luidt het bij Frieke Vandelanotte. “Doordat het zo vlot ging is er vrij veel gewisseld en kregen alle speelsters speelkansen. We waren als ploeg iets matuurder en op belangrijke punten ook slimmer. Hierdoor konden we tijdens het verloop van de sets steeds verder uitlopen.”

“Ik ben vorig jaar in februari bevallen van een zoontje, waardoor ik een volledig seizoen uit ben geweest. Het is dan ook knokken voor een plaatsje, maar door het uitvallen van een speelster met een blessure kan ik nu mijn kans grijpen. Ik vind dat we goed meespelen met de andere ploegen, de resultaten tonen aan dat in deze reeks iedereen aan elkaar gewaagd is. In de heenronde hebben we jammer genoeg wel wat punten laten liggen.”

“Nu volgt Aalst, een ploeg waartegen we in de heenronde met 3-2 hebben kunnen winnen. We zijn enorm aan elkaar gewaagd. Vorig seizoen hebben we ook tegen elkaar gespeeld voor de promotie, maar uiteindelijk zijn we allebei mogen overgaan. Ik kan je verzekeren dat het telkens een zenuwslopende strijd was. Ik verwacht mij zondag dan ook aan een spannende match, van hoog niveau. Ik hoop dat we de kalmte van het voorbije weekend kunnen meenemen en de punten mee huiswaarts nemen.”

Volleybal – Dames Promo 2 (V) – VC Eksaarde A