Na het verlies tegen de Antwerp Giants B moet Basics Melsele de leiding overlaten aan Guco Lier. Beide teams gaven elkaar geen vin toe, het werd uiteindelijk een nipte 90-95 nederlaag voor de Melselenaars. Het was vooral in het derde quarter dat Giants B een kloof maakte. Na afloop was de ontgoocheling dan ook groot bij de Melselenaars, die komend weekend uitspelen op Limburg United B.  

Jens Bouckaert (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De ontgoocheling is inderdaad groot, verliezen is nooit leuk” stelt Jens Bouckaert. “Het is niet alleen het derde quarter die ons de das heeft omgedaan. Ook op het einde van de eerste helft lieten we de Giants volledig hun ding doen en bovendien konden we er op het vlak van afwerking zelf niet veel tegenover stellen. Als je dan 95 punten laat maken dan is de kans uiteraard vrij groot dat je die match ook verliest.”

“Als Limburg zich niet bij de eerste vier kan plaatsen, dan doet de match van volgend weekend er niet meer toe voor het klassement. We willen die match absoluut winnen, we willen graag laten zien dat we klaar zijn voor de volgende ronde, maar ook voor de halve finale van de beker. We moeten dus vertrouwen tanken en dat kan alleen door te winnen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele