Bij de dames van BC Sint-Niklase Condors zijn ze alvast tevreden over het eerste deel van de competitie. Na dertien wedstrijden staan ze op een gedeelde vijfde plaats. Het voorbije weekend waren ze een maatje te groot voor Bavi Gent. Komende zaterdag ontvangen ze in eigen huis het nummer twee Ronse-Kluisbergen en daartegen hebben ze nog een rekening open staan.

Logo Sint-Niklase Condors (RV).

“Door zieken en afwezigen beschikte ik voor de match tegen Bavi Gent maar over zeven seniors” aldus coach Pieter Foubert. “We hebben onze kern dan aangevuld met Lies Coucke, een speelster van onze U16M, waardoor ik over acht speelsters beschikte.”

“We zijn gretig aan deze wedstrijd begonnen en slaagden er vrij snel om een kloof van tien punten te maken. Het was vooral op fastbreak dat we vlot punten konden maken. Alle acht voerden ze in verdediging hun taken uit, waardoor we het scorend vermogen van Bavi konden beperken.”

“Terwijl onze acht dames vlot bleven scoren, konden we Bavi Gent beperken tot slechts veertien punten. Dat kwam voornamelijk door dat we ons eigen spel konden opleggen aan de bezoeksters.”

“Zaterdag tegen Ronse zal het een paar andere mouwen zijn. In de heenronde speelden we onze eerste match van het seizoen op Ronse en verloren daar met 45-37. We hebben thuis zeker nog iets recht te zetten. Belangrijk zal zijn dat al de taken, zowel defensief als aanvallend, goed uitgevoerd worden.”

“We zijn in het klassement ondertussen opgeklommen naar de vijfde plaats. Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg over de capaciteiten beschikt om top vijf te spelen.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames