Door enkele verrassende uitslagen staat de top zes in derde provinciale E op een zakdoek bij elkaar. Met nog negen wedstrijden te gaan staat KSK Klinge op kop. De Klingenaren lieten vorige week thuis tegen FC Baasrode een vooroorlogse 7-1-overwinning noteren.

Gianni Van Gysel (KSK Klinge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Die confrontatie bleek een succesverhaal, zowel voor ons als ploeg maar ook voor spits-in-vorm Sven Van Acker”, vertelt Gianni Van Gysel. “Vooraf hadden we elkaar ingefluisterd om Baasrode niet te onderschatten. Teams die onderaan in de stand staan vechten immers voor elke meter. Het was dus zaak om snel op voorsprong te komen. Na iets meer dan een halfuur spelen had Sven Van Acker al een hattrick. Tijdens de break hebben we elkaar nog eens scherp gezet. We mochten niet op de rem gaan staan en moesten zo snel mogelijk de match dood maken. We hadden zo’n monsterscore niet verwacht, al doet het wel deugd. Ook voor de wederom talrijk opgekomen supporters was het een fijne zondagnamiddag.”
Door de zege van VKS Hamme-Zogge tegen SV Blauw Wit Temse en het gelijkspel van KVK Robur springt KSK Klinge naar de eerste plaats. “De huidige positionering toont aan dat we aan een uitstekend seizoen bezig zijn. Maar het is nog vroeg”, gaat Van Gysel verder. “De eerste plaats kwam onverwachts. Maar we werken week per week toe naar de match, al een gans seizoen feitelijk. Dat zal ook nu niet anders zijn. Die eerste plaats was en is geen doel. Maar we vatten iedere match aan met de betrachting om de drie punten te behalen. Aan het einde van de rit zien we dan wel waar het schip zal stranden. Het is een spannende competitie, dat ongetwijfeld een spannend slot zal kennen.”
Met de verplaatsing naar rode lantaarn Rupelmonde lijkt Klinge op papier een gemakkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. Toch kan er best niet te vroeg victorie gekraaid te worden. Enkele weken geleden ging Temse immers onderuit tegen de geel-blauwen. “Ik verwacht me alvast aan een zeer lastige partij. Rupelmonde kent weliswaar een lastig seizoen, maar het staat ook gekend als een team dat nooit opgeeft. Met hun coach, Paul Geertsen, zal dit vast ook niet ontbreken. We zijn dus gewaarschuwd”, besluit Gianni Van Gysel.