Na een bijzonder moeilijke periode is men bij WS Sombeke, met het oog op volgend seizoen, volop bezig met de opbouw van de ploeg. Men doet er alles aan om die donkere bladzijde zo snel mogelijk om te draaien. Wat hadden hierover een gesprek met T1 Sander Van Eyk.

Logo WS Sombeke (RV).

“Het is duidelijk dat de club geleden heeft onder hetgeen is gebeurd in oktober” aldus Sander Van Eyk. “Het is mijn taak om, met het oog op de nabije toekomst, opnieuw op te bouwen. Nadat de stekker uit het eerste elftal was getrokken ben ik begonnen met naar wedstrijden te gaan kijken. Ik ben uiteraard ten rade gegaan bij mensen die ik ken uit het voetbalwereldje en samen hebben we bekeken hoe we de club uit het dal konden krijgen.”

“We hebben spelers gescout en gesprekken gevoerd” gaat Sander Van Eyk verder. “Al snel hadden we een aantal spelers die graag wilden mee bouwen om de club terug tot leven te brengen. Al snel nadat de eerste spelers waren voorgesteld, ondermeer op de sociale media, voelde je duidelijk dat het geloof en de interesse van nieuwe spelers gewekt was. Zij waren snel bereid om rond de tafel te zitten. Er is tot nu toe al goed werk verricht, maar er is nog ruimte voor versterking. Op dit moment zijn er nog lopende gesprekken, maar we blijven uitkijken naar opportuniteiten die zich aan dienen.”

“Momenteel beschikken we naar mijn gevoel over een goede mix van jeugdig enthousiasme gekoppeld aan ervaring. Alle spelers die tot nu toe zijn voorgesteld hebben als jeugdspeler de nodige voetballende opleidingen doorgemaakt. Bovendien krijgen van onze eigen reserveploeg een aantal spelers de kans om zich te bewijzen in onze eerste ploeg. In de voorbereiding zullen we ongetwijfeld al zien tot wat ze instaat zijn.”

“Ik kan je ook verzekeren dat er bij onze U17 een aantal spelers zitten met mogelijkheden. U17 is natuurlijk nog vrij jong, maar dat neemt niet weg dat we hun ontwikkeling nauw gezet in het oog houden. Momenteel hebben trouwens twee jonge spelers al de overstap gemaakt naar ons reserveteam. Daar zullen ze ook volgend seizoen deel van uitmaken.”

“Met mezelf als T1, Koen Van Huffel als T2 en Gino Verbeke als keepertrainer is onze technische staf rond. Met iemand als Gino hebben we de nodige ervaring binnengehaald. Hij zal ervoor zorgen dat onze doelmannen op een goede manier getraind worden. Het is ook zo dat we elkaar al lang kennen, bovendien hebben we alle drie meerdere jaren bij WS Sombeke gevoetbald.”

“Stilaan kunnen we het verleden achter ons laten en ons focussen op de toekomst. Ieder van ons kijkt daar dan ook enorm naar uit.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke