In tweede provinciale C was het, in de strijd voor het behoud, uitkijken naar het duel tussen White Boys en SK Kemzeke. Rond het halfuur opende El Mahri de score, maar op het uur stonden de bordjes opnieuw in evenwicht toen Jonas de netten bol zette. Het was uiteindelijk de afscheidnemende Arne Maes die in blessuretijd de groen-witten de overwinning bezorgde. Dit betekende voor de mannen van de Puitvoet meteen dat ze zeker zijn van een verlengd verblijf in tweede. Opdracht volbracht voor hoofdtrainer Tom De Cleen.

Arne Maes (VK White Boys) scoorde de winnende treffer. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De eerste 35 minuten heb ik White Boys zien spelen zoals ik hen nog nooit heb zien spelen” aldus een bijzonder gelukkige Tom De Cleen. “Er waren mooie acties, knappe combinaties en heel wat kansen. De 1-0 was dan ook de kers op de taart.”

“Opvallend was dat we na die 1-0 meer begonnen na te denken en minder vrij speelden. Het was duidelijk dat de stress ons op dat moment parten begon te spelen. Na de rust zagen we een heel gretig Kemzeke uit de kleedkamer komen, waarbij ze in het begin heel wat corners wisten af te dwingen. Het was trouwens op één van hun hoekschoppen dat de 1-1 viel.”

“Daarna werd het langs beide zijde een zenuwachtige partij met weinig mooi voetbal, waarbij de spanning ten top steeg. Het was uiteindelijk Arne Maes, die kort daarvoor de kapiteinsband had gekregen, die voor een prachtige winnende treffer zorgde. Dit was meteen ook de laatste thuismatch die Arne speelde op White Boys. Uiteraard kon daarop het feest beginnen.”

“Volgende week, op de laatste speeldag van het seizoen, nemen we het op tegen Sparta Waasmunster. Mijn spelers mogen daar alvast genieten van hun welverdiend verlengd verblijf in tweede provinciale.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys