In Promo 4B gingen de dames van Panda’s Lokeren B met 0-3 winnen op VDK Gent E. Na afloop bouwden de Lokerse dames dan ook een feestje, want wie op een gans seizoen slechts één wedstrijd verliest mag zich terecht kampioen noemen.

De dames van VC Panda’s Lokeren B. Foto: RV.

“Op VDK Gent hebben we vooral gewonnen door onze opslag receptie” blikt een tevreden Sam Fruytier terug. “In elke set hebben we telkens, in het midden van die set, de bovenhand genomen en hebben we vervolgens die voorsprong niet meer uit handen gegeven.”

“Na de beslissende match tegen VC Oudegem moesten we de laatste match van het seizoen winnen om het kampioenschap binnen te halen. Het grootste risico waartegen we ons moesten wapenen was dan ook de decompressie na de overwinning tegen Oudegem van de week ervoor.”

“De titel was zeker geen zelfopgelegde doelstelling van bij het begin van het seizoen. Maar naarmate het seizoen vorderde en de nieuw samengestelde spelersgroep zich tot een hecht team begon te vormen, werd dit echt wel een aanlokkelijke kers op de taart. Met slechts één verliesmatch, behalen we 62 punten op 66 in het eindklassement. We mogen dan ook spreken van een zeer mooi en consistent resultaat.”

“Alle credit komt terecht op het conto van de speelsters. Door onze brede kern hebben we op moeilijke momenten, zonder kwaliteitsverlies, een heel nieuw team kunnen inbrengen. Wat mij betreft is dit doorheen het seizoen onze grootste sterkte geweest.”

Volleybal – Promo 4 B (V) – VC Panda’s Lokeren dames