Bij FC Sint-Niklaas hangt de 36-jarige Ka Wai Wong de schoenen aan de haak. We blikten met hem even terug op zijn 24 jaar lange voetbalcarrière, waarin hij actief was bij heel wat ploegen in het Waasland.

Ka Wai Wong (FC Sint-Niklaas). Foto: RV.

“Ik ben pas op mijn twaalfde jaar beginnen voetballen in clubverband” blikt Ka Wai Wong terug. “Mijn eerste club was FC Nieuwkerken, waarbij ik gespeeld heb tot bij de scholieren. Daarna ben ik naar Sp. St. Gillis-Waas gegaan, waar ik gevoetbald heb tot bij de reserven.”

“Daarna heb ik bij Kemzeke de kans gekregen om bij de eerste ploeg te spelen. In het jaar dat ik 18 jaar werd zijn we daar kampioen gespeeld. Vervolgens ging het richting WS Sombeke (8jaar), VK Tielrode (1 jaar), Sint-Pauwels (2 jaar), Gerda, SK Sint-Nikaas, om af te sluiten bij de ploeg waar ik het voorbije seizoen speelde FC Sint-Niklaas.”

“De twee mooiste herinneringen die mij zullen bijblijven is het jaar dat we de titel pakten met Kemzeke en het voorbije jaar waarin we promoveren met FC Sint-Niklaas naar derde provinciale. Ik blijf wel nog sporten om mijn conditie te onderhouden, ik ga met FC Karree in de Walivo spelen. Ik heb zeker geen ambities om trainer te worden, dan zit niet echt in mij.”

Voetbal – 4de provinciale (M) – FC Sint-Niklaas