In derde provinciale C pakte KSK Klinge de oppergaai, het behaalde één punt meer dan Robur. In de eindronde grepen deze laatsten op de valreep net naast de promotie, nadat het met strafschoppen verloor van VKS Hamme Zogge. Rupelmonde, SKL Doorslaar B en Baasrode degraderen en vinden we volgend seizoen terug in vierde provinciale. We vroegen aan Wannes Anrys om zijn licht te laten schijnen over derde provinciale E.

Wannes Anrys. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Bij de start van de competitie werden Robur, Hamme-Zogge en SV Blauw Wit Temse genoemd als voornaamste kanshebbers op de titel genoemd” aldus Wannes Anrys. “Dat Klinge de titel pakt was toch wel een verrassing, al had ik ze wel in de top vijf verwacht. Wat ze gepresteerd hebben is natuurlijk bijzonder knap. Hiermee bewijzen ze dat de combinatie van een vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat en een kern met enkele spelers die individueel het verschil maken de ideale mix is om mee te doen voor de prijzen. Met een klasbak als Van Gysel beschikt Klinge over iemand die individueel het verschil kan maken. Als je dan ook nog de beste aanval combineert met de beste verdediging dan kunnen we alleen maar ‘chapeau’ zeggen.”

“Het viel mij ook op dat de reeks ook een stuk sterker was dan het seizoen daarvoor. Ik vind dat SV Blauw Wit Temse en HRS Haasdonk B een indrukwekkend eerste seizoen in deze reeks hebben gespeeld. Ook Hoogeinde heeft laten zien dat het zijn rol kan spelen. SVE Bazel kwam aanvankelijk wat moeilijk op dreef, maar speelde toch wel een erg knappe terug- en eindronde. Bosdam Beveren was dan weer een extra voetballende ploeg in de reeks. Het KAV Dendermonde van voor de jaarwisseling, waarbij iedereen fit en aanwezig was, was op dat moment een ploeg om rekening mee te houden. Neem daarbij dan het versterkte FC Eksaarde en de gasten van Melsele B die alweer een stap voorwaarts hebben gezet. Robur was vorig seizoen al erg sterk en verstrekte zich dan nog met Van Peteghem en Van Laere. Dit alles samen heeft er voor gezorgd dat het niveau in derde provinciale E zeker mag gezien worden. Bij VKS Hamme-Zogge zijn we alleszins tevreden dat we in ons opzet geslaagd zijn en we de promotie hebben kunnen afdwingen.

“Hoe dan ook, derde provinciale E wordt ook volgend seizoen een reeks om te volgen. Je mag er zeker van zijn dat met ploegen als Robur, Eksaarde, SV Blauw Wit Temse, Haasdonk B, White Boys, Sportkring Sint-Niklaas en Sint-Gillis Dendermonde het een boeiend seizoen zal worden.”

Voetbal – 3de provinciale E  (M)