Na acht mooie jaren stopt het verhaal van ARB Hamme met zijn A-team en beloften. Maar dankzij de nodige connecties blijven de vrouwenploeg (in eerste nationale) en de jeugdploegen (U15 en U17) bestaan. Zij zullen voortaan in de kleuren van nieuwbakken eerste nationaler Sporting Lokeren-Temse spelen. Maar de thuishaven blijft sporthal Meulenbroek in Hamme.

De vrouwenploeg zal ook in het seizoen 2023-2024 uitkomen in eerste nationale. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Dankzij onze connectie met David Vanhoyweghen kwamen we in contact met Sporting-voorzitter Hans Van Duysen”, legt ARB-bestuurslid Jan Galle uit. “Zij hadden het idee al om in het futsal iets te doen. Wij hebben de kennis in huis en bovendien zochten wij een structuur waar we ons in konden vinden. En die is er bij Sporting Lokeren-Temse. Ik denk dat dit voor zowel de vrouwen als de jeugd de beste optie is. Sanne Vanduffel zal de vrouwen blijven coachen, Nordin Zerouali en Xavier Van Cleemput zullen de jeugdteams coachen. Daarnaast is er ook de afspraak dat we op termijn misschien jeugdvoetballers kunnen overtuigen om ook in het futsal te beginnen.”

“Momenteel zijn er ook nog gesprekken gaande om een mannenploeg in eerste provinciale mee in het verhaal te betrekken. We hopen daar eerstdaags tot een akkoord te komen”, besluit Jan Galle.

De jeugdspelers kunnen hun geliefkoosde sport verder blijven uitoefenen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“ARB Hamme begon op haar limieten te botsen vanwege het steeds geringer aantal mensen die zich wilden engageren. Om de ploegen niet aan hun lot over te laten zocht het bestuur van de club samen met enkele medewerkers naar een structuur waar ze zich konden in vinden. De hoop wordt uitgesproken dat deze uitbreiding voor beide partijen, weliswaar als één geheel, een meerwaarde kan betekenen zowel op structureel als op sportief vlak. Voor Sporting Lokeren-Temse is dit een duidelijk signaal dat onze club verder blijft inzetten op regionale verankering”, vult communicatieverantwoordelijke Dirk Brossers aan.

Ook volgend seizoen zal er in sporthal Meulenbroek te Hamme zaalvoetbal te zien zijn. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.