Niettegenstaande het de bedoeling was om ook volgend seizoen te blijven sjotten bij SVH Waasmunster besliste de 32-jarige Cédric Palet een punt te zetten achter zijn actieve voetbalcarrière. We vroegen Cédric naar het waarom en blikten even terug op zijn voetballoopbaan.

Cédric Palet (SVH Waasmunster). Foto: RV.

“Voor volgend seizoen had ik initieel bijgetekend bij SVH Waasmunster” luidt het bij Cédric Palet. “Mijn vriendin is echter van Zandhoven en ik woon daar zo goed als. Het over en weer rijden lijkt mij niet haalbaar, net als de combinatie met mijn job. Ik heb de club dan ook ingelicht dat ik een punt zet achter mijn voetbalcarrière. Wij gaan uit elkaar in een goede verstandhouding, ik zal trouwens nog regelmatig gaan supporteren.”

“Alles is begonnen toen ik vijf jaar was bij RS Haasdonk, dat dan later Red Star Waasland is geworden. Ik heb daar gespeeld tot de U19, waarna ik ben overgestapt naar HRS Haasdonk. Daar is Avanti Stekene B mij dan komen halen en na enkele jaren ben ik bij VK Tielrode gaan voetballen. Bij VK Tielrode heb ik de vier beste jaren van mijn carrière gehad. Het hoogtepunt was uiteraard de kampioenstitel. Na corona is de eerste ploeg van Tielrode niet terug opgestart en ben ik naar Bosdam Beveren getrokken. Hierna heb ik getekend bij SV Hardy Waasmunster.”

“Het afgelopen seizoen was er wel eentje om nooit te vergeten, Jammer genoeg hebben we net naast de titel gegrepen en hebben we daarna in de eindronde een schitterende match gespeeld. Het is wel bijzonder jammer dat we die wedstrijd niet winnend hebben kunnen afsluiten. Ik vind wel dat ik met opgeheven hoofd mijn carrière kan afsluiten na zulk een knap seizoen.”

“Ik zou toch wel een aantal mensen willen bedanken. Ik denk in de eerste plaats aan mijn ouders, zij stonden elke week paraat in weer en wind. Daarnaast ook een woord van dank aan Johan Mervaillie, Bart de Keersmaecker en Kurt Dierick voor de kansen die zij mij hebben gegeven in het voetbal. Ik wil ook Maarten Haemelinck bedanken, want ook hij heeft in mijn voetballoopbaan een belangrijke rol gespeeld.”

“Sportief blijf ik wel nog actief in het zaalvoetbal, voor het overige laat ik alles rusten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster