SKL Doorslaar A was vorig seizoen al ruime tijd voor het einde van de competitie zeker van de titel. Zij keren dan ook terug naar de hoogste provinciale reeks. Komend weekend zijn ze, in de Beker van België, gastheer voor SK Munkzwalm A. Ook de competitie starten ze in eigen huis, met als tegenstander Borsbeke, de kampioen van vorig seizoen.

Mustafa Erkoç (SKL Doorslaar A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Een bekeravontuur staat bij ons normalerwijze niet echt op het schema” aldus Mustafa Erkoç. “Aangezien de tegenstander een gevestigde waarde is en de laatste jaren ook hoog gerangschikt staat in eerste provinciale moeten we die match aanvatten met voldoende serieus.”

“We spelen het komend seizoen opnieuw in de hoogste provinciale reeks. Dit is de reeks waar we, door allerlei uitzonderlijke omstandigheden, twee jaar geleden naar mijn gevoel onverdiend uit gedegradeerd zijn. Het moet dus onze ambitie zijn om aan te tonen dat dit inderdaad onterecht was en Doorslaar wel degelijk zijn plaats verdient in deze reeks.”

“Ik heb wel het gevoel dat de reeks wat zwaarder is geworden in vergelijking met vorig seizoen. Dit mag niets veranderen aan onze doelstelling of als excuus gelden. Met Borsbeke openen we het seizoen tegen de kampioen van vorig seizoen. Dit wordt meteen al een goede waardemeter tegen een zeer goede ploeg, met veel ervaring. Ik kijk hier wel positief naar toe aangezien een openingswedstrijd altijd iets speciaal is. Zulke een wedstrijd kan alle kanten uit. Het zal voor mij ook een leuk weerzien zijn met mensen zoals Mathias Schamp, waarmee ik in Oudenaarde samenspeelde en trainer Sammy van den Bosche, waar ik destijds als jonge knaap veel van geleerd heb toen we samenspeelden bij KSV Temse.”

“Zoals ik al eerder aangaf moet onze doelstelling in de eerste plaats zijn om te tonen dat we in eerste provinciale thuis horen. We moeten alleszins mikken op een plaats tussen acht en tien. Persoonlijk wil ik een goed seizoen draaien, een seizoen waarin ik vooral mijn ervaring wil delen met de jongere spelers. Ik ben ervan overtuigd dat de andere ervaren spelers dezelfde ingesteldheid zullen hebben. Als Waaslander zie ik ook enkele leuke affiches, zoals de matchen tegen Melsele, Haasdonk en Beveren, al heeft deze laatste altijd wel een bijzondere dimensie met de gevoeligheden tussen Lokeren en Beveren.

Trainer: Stefan Van Dender (T1), Wesley Laureys (T2),  Xander Lanssens (KT)

IN: Yenten De Rauw (Haasdonk A), Hani El Modkari (Berchem Sp.), Maarten Landuyt (Exc. Mariakerke), Max Pynaert (Jong Lede), Alexander Thyssen (E. Zele)

UIT: Anton Van Britsom (Vrasene), Dominique D’Hooge (T1 Mariakerke)

Voetbal – 1ste provinciale C (M) – SKL Doorslaar A