Komend weekend kijkt KSK Klinge de buren van Sp. St.-Gillis-W. in de ogen voor de eerste wedstrijd voor de Hofman Cup. Begin september gaat dan de nieuwe competitie van start met de thuismatch tegen Ol. FC Rupelmonde. We blikten even vooruit met goalgetter Sven Van Acker.

Sven Van Acker (KSK Klinge). Foto: RV.

“Op enkele uitzondering na, zoals doelman Nils Karlsson die gestopt is, ziet onze groep er vrijwel hetzelfde uit als deze van de terugronde. Onze club heeft twee goede doelmannen kunnen strikken, zij zullen onderling moeten uitmaken wie aan de competitie zal starten. Ik ken op dit moment nog niet alle nieuwkomers, maar heb wel al heel wat positieve zaken gehoord.”

“We zijn gestart met de voorbereiding, want op 30 juli is er al de Hofman Cup voor de derby tegen St.-Gillis-W. Zelf sluit ik pas op 7 augustus bij de groep aan, aangezien ik nog geniet van vakantie met het gezin.”

“Door de talrijke stijgers uit vierde is derde provinciale een nog mooiere reeks geworden dan vorig seizoen. We beginnen aan de competitie thuis tegen Rupelmonde, daarna is er de uitwedstrijd naar Bosdam, gevolgd door de thuismatch tegen Haasdonk B.”

“Na onze terugronde van vorig seizoen kijkt iedereen nu blijkbaar anders naar ons. Ik ben ervan overtuigd dat als de nieuwe spelers hun meerwaarde kunnen tonen en zo voor de nodige concurrentie zorgen en bovendien de blijvers terug hun niveau van de tweede helft van vorig seizoen kunnen halen, dan mag iedereen schrik hebben van ons.”

“Het belangrijkste voor KSK Klinge is de ambiance en veel volk langs de zijlijn. Het is onze ambitie om meer dan één keer te winnen in de heenronde, klinkt het met een kwinkslag. Als voetballer wil je altijd het hoogst mogelijke. Robur, Haasdonk B en Hamme-Zogge zie ik bij de titelkandidaten, laat ons als Klinge dan maar de revelatie van het seizoen zijn.”

Trainer:  Danny Pfaff (T1), Sven Notenbaert (T2), Gunter Gleymans (T3), Mathias Van Gysel (FT),  Koen Bosman (KT)

IN: Owen Rijsbrack (SKN Sint-Niklaas), Robby Liekens (Rupelmonde), Robin De wolf (St-Gillis-W.), Tew Lamin (St-Gillis-W), Noa Claessens (St-Gillis-W.), Nick Van Landeghem (Avanti), Jens De Cock (Koewacht), Max Dimitriu (Hulsterloo), Jordy Covents (Haasdonk), Jordy Winters (Vrasene), Jonas Winters (Vrasene)

UIT: Niels Karlson (stopt), Sergio Merckx (stopt), Jens Van Hese (stopt), Max Van Vlierberghe (FC Sint-Niklaas)

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge