Afgelopen weekend kon Lies Maes (WTT) voor eigen publiek de zege pakken in de kwarttriatlon van de Steratlon. Voor Maes is het voornaamste vooral het plezier in de sport, al zal een overwinning zoals in Sint-Niklaas ontzettend deugd doen.

Lies Maes (WTT). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik had wel verwacht dat ik in de Steratlon zou meedoen voor het podium, maar een zege is steeds een vraagteken”, vertelt Lies Maes. “Het verloop van de wedstrijd was ideaal voor mij. Ik kwam als vijfde vrouw uit het water op meer dan drie minuten van de koploopster. De dames voor mij vonden elkaar niet echt in het fietsen waardoor zij dus ook individueel moesten strijden. Ik kon vervolgens snel wat tijd goed maken en zo naar de eerste vrouw fietsen. Samen met Sara Hofman heb ik dan de laatste twee ronden goed kunnen rond draaien zodoende ik nog wat krachten kon sparen voor het afsluitende loopgedeelte. Daarin kwam ik aan de kop, en die positie kon ik mooi aanhouden. Ik ben heel tevreden met de overwinning. Want in mijn laatste wedstrijd, in Berlare, lag ik ook op koers voor de winst maar toen kreeg ik af te rekenen met materiaalpech in het fietsen. En daardoor werd ik toen derde.”
“De rest van mijn seizoen is op zich al goed verlopen”, gaat Lies Maes verder. “Ook mijn conditie zit goed. Ik heb eigenlijk nog niet zoveel wedstrijden gedaan. Naast Sint-Niklaas en Berlare heb ik ook in Dendermonde meegedaan. En telkens heb ik mee kunnen strijden voor de ereplaatsen. Op mijn 42-jarige leeftijd ligt de focus vooral op het plezier in de triatlonsport. Mijn laatste wedstrijd dit seizoen zal eind september Hengstdijk zijn.”