De dames van Svelta Melsele boekten in de vier eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen een knap resultaat. Met negen op twaalf zijn ze best tevreden. Het komend weekend moeten ze in de Beker van België aan de slag tegen Club Brugge. We legden ons oor te luisteren bij de Melseelse kapitein Lien Wyndaele.

Lien Wyndaele (Svelta Melsele). Copyright: RV

“We zijn het seizoen gestart met een negen op twaalf, wat zeker niet slecht is” klinkt het tevreden bij Lien Wyndaele. “Jammer dat we op de openingsspeeldag met 1-2 verloren hebben tegen Mazenzele. Dit was best zuur, om dat we meer verdienden. Inmiddels hebben we drie overwinningen op rij en kunnen we terugblikken op een mooie start.”

“We proberen elke wedstrijd mooi en verzorgd voetbal te brengen, met veel aanvullende impulsen” gaat Lien Wyndaele verder. “We spelen als ploeg al een aantal jaren samen en dat speelt zowel op als naast het veld in ons voordeel. Onze groep hangt goed aan elkaar, de nieuwkomers worden ook steeds vlot geïntegreerd.”

“Zaterdag wordt het een pittige, maar ook interessante match tegen Club YLA” blikt Lien Wyndaele vooruit. “Aangezien zij in de Superleague spelen en wij in tweede nationale maakt dat zij als favoriet aan de aftrap verschijnen. Het feit dat zij speelsters hebben die afgelopen zomer op het EK stonden toont ook aan dat het niveauverschil best groot is. Wij trainen twee keer in de week, Club Brugge traint vijf tot zes keer per week. Ik denk dat we niets te verliezen hebben en dat we ook zo aan de aftrap moeten komen.”

“In onze eigen competitie willen we beter doen dan vorig seizoen” stelt Lien Wyndaele. “Zolang we gespaard blijven van blessures, denk ik dat we een top drie plaats zeker mogen ambiëren. We zijn nu vier speeldagen ver en zien al dat het een vreemde competitie kan worden. Elke ploeg kan winnen of verliezen van elkaar. Het wordt dus een kwestie van elke week opnieuw het beste van onszelf geven.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Svelta Melsele dames