KC Temse kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Temse verloor weliswaar de eerste wedstrijd, maar stelde in de twee volgende wedstrijden orde op zaken. We legden ons oor te luisteren bij de talentvolle korfbalster Paulien Ryckx. Zij zat weliswaar in de voorselectie voor de wereldspelen, maar haalde uiteindelijk niet de definitieve selectie.

Paulien Ryckx (KC Temse) mikt met haar teamgenoten naar de top twee. Copyright: RV

‘Vorig jaar hebben we met een jonge ploeg een seizoen met ups en downs gespeeld” aldus Paulien Ryckx. “We beschikten over heel veel  potentieel maar we waren niet altijd constant genoeg. Hierdoor eindigden we zowel op het veld als in de zaal bij de betere middenmoot.”

“Dit seizoen zijn we als ploeg verder gegroeid” gaat Paulien Ryckx verder. “We hebben er een goede voorbereiding opzitten. Na het onverwachte verlies tegen promovendus Verde, hebben we daarna gewonnen tegen Minerva en Leuven. Het werd thuis een vlotte overwinning tegen Minerva en winst op het veld van Leuven. Die brachten ons terug in een goede flow. Zeker die laatste wedstrijd was een opsteker aangezien het op Leuven nooit gemakkelijk is om te winnen.”

“Dit weekend spelen we thuis tegen Scaldis” stelt Paulien Ryckx. “We hopen onze positieve flow te kunnen verderzetten. Dit seizoen ambiëren we zowel op het veld als in de zaal een top twee plaats. We beschikken over een talentvolle kern en veel aanstormende jeugd. KC Temse kan op korte termijn zeker een plaats verdienen in de Topleague.”

Korfbal –Promoleague A – KC Temse