Met zes op negen mag ZVC ’t Voetlicht Lebbeke best tevreden zijn. Vrijdag wonnen de Lebbekenaars met 4-3 van ZVC Hahmja Gent. Aanstaande vrijdag nemen ze het, voor de vierde week op rij, op tegen een Gentse ploeg. Dan wacht hen de ontmoeting met FTA Gent.

Reinout De Mol (ZVC ‘t Voetlicht Lebbeke, links). Foto: RV.

“Vorig seizoen was Hahmja Gent een te duchten tegenstander” aldus Reinout De Mol. Aangezien wij met enkele afwezigen kampten, was het afwachten wat het zou worden. Hierdoor had Stijn Pauwels als zesde man plaats genomen op de bank. Het was bij momenten echt genieten, op basis van klasse en karakter wisten we de drie punten in Lebbeke te houden.”

“Het is duidelijk dat in deze reeks elke week dit niveau dient gehaald te worden. Ik vind trouwens dat we de eerste match van de nieuwe competitie een punt hadden verdiend. Dat neemt niet weg dat we tevreden zijn met onze start.”

“We mikken in de eerste plaats op het behoud, de rest zien we dan wel. We zijn al enkele jaren aan het proberen om de ploeg te verjongen, maar het is heel moeilijk om jonge spelers te overtuigen om te zaalvoetballen.”

“Het was vrijdagavond heerlijk om de Berishabroers aan het werk te zien. In eerste instantie strafte Gent ons balverlies af en kwamen dus op voorsprong. Na een fout zette Alket Berisha de terechte penalty om. Nog voor de rust werd het 3-1 via Jaser Berisha (2x).”

“Meestal spelen de Gentenaars gans de wedstrijd met hun doelman als extra veldspeler, iets wat ze nu niet deden. Dat neemt niet weg dat ze hoog druk bleven zetten. Op acht minuten voor het einde slaagden de bezoekers erin om de aansluitingstreffer te maken. Even dreigde er paniek, maar een time-out bracht rust.”

“Een sterke Mathias Hals maakte op snelheid de actie en scoorde de verlossende 4-2. Hierop ging Gent toch met een vliegende doelman spelen, maar verder dan de aansluiting kwamen ze niet meer. Dit was alleszins een deugddoende 4-3 overwinning.”

“Het klopt dat we vrijdag het voor de vierde keer dit seizoen opnemen tegen een Gentse ploeg. We hebben nog nooit tegen FTA Gent gespeeld, we zijn dus benieuwd wat het zal geven. Het is wel een feit dat ze een negen op negen hebben.”

Zaalvoetbal –1ste provinciale Futsal (M) – ZVC ’t Voetlicht Lebbeke