Na een moeilijke competitiestart is het jeugdige damesteam van Zele-Berlare B alvast gelanceerd. De voorbije speeldag wonnen ze met 0-3 tegen Belvoc Belsele A. Na zes speeldagen totaliseren ze twaalf punten en bekleden hiermee de derde plaats.

15/10/2022; Zele; © Geert De Rycke; Volleybal mannen ; JTV Dero Zele-Berlare A coach Bjorn Torfs – VC Gimme Waasland A

“Onze doelstelling is vooral het opleiden van jonge speelsters” klinkt het bij coach Björn Torfs. “Dat is ook de reden dat we veel U17 speelsters inschakelen zowel op training als op wedstrijd. Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar soms zullen we ook wat leergeld moeten betalen. Het is alvast een zeer leuke groep om mee te werken.”

“Bij de eerste wedstrijden was het nog wat zoeken en aanpassen, maar daarna is het duidelijk beginnen draaien” gaat Björn Torfs verder. “Dat waren ook twee wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Op dit moment zit het vertrouwen goed en kunnen we ook vrij spelen. Over de wedstrijd tegen Belvoc kan ik weinig zeggen aangezien ik die zelf niet hebben kunnen coachen door verplichtingen bij VDK Gent Dames A. Het is Stijn Van Kerckhove die overgenomen heeft.”

“Het is jammer dat we nu zonder competitie zitten tot 12 november” gaat Björn Torfs verder. “Zulk een lange periode stil liggen is verre van ideaal , maar ik ben er zeker van dat we er op dat moment opnieuw zullen staan.”

Volleybal – Promo 3 (V) – JTV Zele-Berlare