In tweede provinciale C is SK Kemzeke zich een stevige thuisreputatie aan het bijeen voetballen. Het team van Floris Verstraeten pakte maar liefst elf punten in een thuiswedstrijd. Zaterdag won SK Kemzeke met 4-2 van SVE Bazel. We vroegen Bryan Caluwé om een reactie.

Bryan Caluwé (SK Kemzeke). Copyright: RV

“Ik denk dat de 4-2 einduitslag ook de juiste weergave van de wedstrijd is” blikt Bryan Caluwé terug. “Het was een match waarin we constant de bovenhand hadden. Van bij het begin van de wedstrijd hebben we de match in handen genomen. We slaagden er in om kansen te creëren, zonder iets weg te geven. Ee, tiental minuten voor de rust zijn we dan ook verdiend op voorsprong gekomen via Arno Pinoy. Maar zoals al meerdere kregen gebeurd is, kregen we kort voor de rust de gelijkmaker tegen.”

“Tijdens de rust is er benadrukt dat we gewoon ons spel moesten blijven spelen en hoog druk zetten” gaat Bryan Caluwé verder. “Dat bleek ook te werken, want op relatief korte tijd ging het van 1-1 naar 4-1 via Robbe Van Moeseke, Jonas Sinnaye en Simon Van Callenberghe. In de laatste vijf minuten kregen we nog een tegentreffer te slikken, maar dat kon de vreugde niet temperen.”

“Dankzij deze drie punten blijven we in de middenmoot staan, dat is ook waar we thuis horen” aldus Bryan Caluwé. “. Zo winnen we tegen rechtstreekse concurrenten als White Boys, Dendermonde en Bazel en spelen we gelijk tegen Beervelde en Sint-Gillis-Dendermonde. Het is dan ook onze ambitie om vooral een rustig seizoen in de middenmoot te draaien.”

“Komend weekend mogen we naar het kunstgrasveld van Kieldrecht” klinkt het bij Bryan Caluwé. “Zij hebben nu wel een mindere periode, maar in voetbal betekent dat niets. Op een week tijd kan dat veranderen, voor mij blijven ze één van de titelfavorieten. Bij Kieldrecht spelen een aantal ex-spelers van Kemzeke, zij zullen er zeker op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Ik ben er van overtuigd dat als wij spelen, met veel vechtlust en goed voetbal, we in staat moeten zijn om een punt mee huiswaarts te nemen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SK Kemzeke