De spanning was te snijden in het duel tussen de dames van Vamos en Volley Michelbeke. In de twee eerste sets trokken de bezoeksters aan het langste eind, maar in de daaropvolgende sets trok Vamos de wedstrijd naar zich toe en won met 3-2. Hiermee nestelen ze zich in de buik van het klassement. Aanstaande zaterdag volgt voor Vamos de uitwedstrijd naar KVC Zoersel, dat op de voorlaatste plaats staat in het klassement.

Fleur Van Kemseke (Vamos dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was een bijzonder spannende wedstrijd tegen Michelbeke” aldus Fleur Van Kemseke. “In de eerste twee sets moesten we met het kleinste verschil onze meerdere kennen in de bezoeksters. Niettegenstaande die achterstand zijn we blijven knokken voor elke bal. Uiteindelijk hebben we de twee volgende sets naar onze hand gezet, maar ook hier gebeurde dat met het kleinste verschil. Ook in de vijfde en beslissende set ging het gelijk op, maar op basis van onze gekende vechtlust haalden we de overwinning binnen.”

“Eerlijk gezegd hadden we voor de wedstrijd geen al te hoge verwachtingen. Op papier beschikt Michelbeke over een sterk team, denken we maar aan speelsters als Tine de Quick (ex Gent Liga A) , Axelle longeval (ex Gent Liga A) en een Jasmien Biebauw. Elk punt was dan ook mooi meegenomen, deze twee punten voelen dan ook aan als drie mooie punten.”

“We hopen de positieve flow van de laatste weken te kunnen doortrekken in onze match tegen Zoersel. We gaan er alles aan doen om het Zoersel zo lastig mogelijk te maken. Het is een zekerheid dat we voor elk punt zullen moeten vechten, in deze competitie worden geen cadeaus uitgedeeld.”

“Onze competitiestart was iets minder, waardoor we nu in het midden van het klassement staan. Dat had deels te maken met de blessures van Dirkje van Putte en Emma van Daele. Ik ben ervan overtuigd dat we nu de goede flow gevonden hebben. We gaan er dan ook alles aan doen om deze flow te behouden in de komende matchen.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1