Bij VK Tielrode bleven ze al een tijdje op hun honger zitten. Van de zeven wedstrijden verloren ze vijfmaal met één goaltje verschil, het was dus net niet. Zondag zijn ze er, met twee goals van Siemen Van den Branden, ingeslaagd om met 2-1 te winnen van PD Kruibeke. In de volgende wedstrijd nemen ze het op tegen VOS Reinaert, die op de laatste plaats staan.

Siemen Van Den Branden (VK Tielrode).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor ons was het tegen PD Kruibeke een match van ‘moeten’”, aldus Siemen Van den Branden. “We wisten dat zij over een stevige ploeg beschikken en vaak de lange ballen hanteren. Door het uitvallen van Sem Van Puyvelde wisten we ook dat dit voor ons een moeilijke klus ging worden.”

“We hebben de match aangevat met goed voetbal, wat ons toch wel een aantal kansen opleverde. Na een kwartier van druk kregen we een vrije trap. Een afvallende bal kwam in mijn voeten en van buiten de zestien kon ik, met wat geluk, afwerken. Daarna zette PDK meer druk en kregen ze, in onze ogen, een onterechte strafschop en stond het bij de rust 1-1.”

“Na een wake up call van onze coach zijn we na de rust sterk uit de kleedkamers gekomen. Na enkele kansen was het, na een mooie actie, raak en stond het 2-1. Daarna was het vaak bikkelen op het middenveld. Op de vele lange ballen dwongen we nog een tweetal kansen af, jammer genoeg stoten we telkens op een goede bezoekende keeper. Ik vind dat we over gans de match bekeken wij toch wel de betere ploeg waren. We hebben dan ook terecht gewonnen.”

“De match van volgende week tegen VOS Reinaert is voor mij toch wel speciaal aangezien ik daar tot mijn dertiende gespeeld heb. Daar is alles begonnen voor mij. Uiteraard gaan we naar daar voor de overwinning en hopen we op een zes op zes.”

“Na een paar mooie wedstrijden in de voorbereiding waren we klaar voor het nieuwe seizoen. Ik ben dan in de voorlaatste match van de voorbereiding geblesseerd geraakt en heb dus de eerste maand van de competitie noodgedwongen moeten missen. Het was tot nu toe vaak net niet. Ik vond ons zeker geen slecht voetbal spelen, we misten wel te vaak de kansen. Dat lukte zondag tegen PDK gelukkig wel. Laat ons de voetjes wel op de grond houden, maar hopelijk zijn we begonnen aan een mooie reeks.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode