In de wedstrijd tussen SVH Waasmunster en VOS Reinaert zorgde Hans Somers er met twee doelpunten voor dat het 2-0 stond na 25 minuten wedstrijd. In blessuretijd wist VOS nog te milderen, maar even later legde de ingevallen Lorenzo De Schepper, vanop de stip, de 3-1 eindcijfers vast. SVH Waasmunster plaatst zich naast Daknam aan de kop van het klassement. Het telt evenveel punten maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan SVH Waasmunster.

Hans Somers (SVH Waasmunster). Foto: RV.

“Op papier leek de wedstrijd tegen VOS misschien gemakkelijk” aldus Hans Somers. “Wij hebben dit duel zeker niet als vanzelfsprekend beschouwd, integendeel want met Karel Poppe beschikt VOS over één van de beste spelers uit onze reeks.”

“In de eerste helft hadden we niet al te veel kansen, maar anderzijds gaven we er ook weinig weg. Dit resulteerde halfweg de eerste helft in een correcte 2-0 voorsprong. In het voetbal weet je dat een bonus van twee goals niet veel voorstelt als de tegenstander de aansluitingstreffer lukt. We hebben er dan ook alles aangedaan om VOS zo ver mogelijk van ons doel te houden. Aan de overzijde gingen we op zoek naar een extra doelpuntje.”

“De score bleef lange tijd ongewijzigd tot in de 92ste minuut Poppe met een perfect getrapte vrije trap de 2-1 wist te maken. We zijn niet in paniek geschoten en bij de volgende aanval werd Lars Van De Wynkele foutief gestuit in de zone van de waarheid. Het was Lorenzo De Schepper die zelfzeker de bal tegen de netten trapte en de 3-1 eindstand vastlegde.”

“Door deze zege, het algemeen forfait van Sombeke en het puntenverlies van leider Daknam tegen Tielrode komen we inderdaad op gelijke hoogte met Daknam. Bovendien hebben wij een wedstrijd minder gespeeld.”

“Morgen trekken we naar PD Kruibeke, waar ons alweer geen makkelijke tegenstander wacht. Daarna treffen we met Destelbergen B en Laarne-Kalken B twee nieuwkomers in onze reeks. De strijd met FC Daknam voor de eerste periodetitel blijft razend spannend, hopelijk trekken wij aan het langste eind.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster