Met doelpunten van Timothy Van Laecke, Thomas Van Bastelaere en Mustafa Erkoç nam leider SKL Doorslaar A afstand van SV Zaffelare. Mede door het verlies van Sinaai staan ze na achttien speeldagen aan de leiding met vier punten meer dan Sinaai.

Geoffrey Dehaen (SKL Doorslaar A). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De verplaatsing naar Zaffelare, een derby, is nooit gemakkelijk” aldus Geoffrey Dehaen. “Daar waren we ons ook van bewust. Zaffelare is een stugge, goed voetballende ploeg die het eerste halfuur het voortouw nam. Daarna hebben wij de wedstrijd in handen genomen.”

“In de eerste helft waren er langs beide kanten enkele kansen, maar toch zijn we gaan rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft werd er opnieuw goed gevoetbald, al vond ik ons toch de betere ploeg. We hebben de meeste druk naar voor gezet. In de 70ste minuut kregen we een reuze kans toen Öz op doel besloot en een speler van Zaffelare de bal uit doel sloeg met zijn handen. Het gevolg was een rode kaart en een strafschop die werd omgezet door Van Laecke. Nadien hebben we de wedstrijd gedomineerd en konden we via Van Bastelaere, op voorzet van mezelf, de 0-2 te maken. De 0-3 werd in de rebound gescoord door Erkoç.”

“We hebben een heel volwassen tweede helft gespeeld en zijn er ingeslaagd om opnieuw de nul te houden tegen een toch wel stugge tegenstander. Dit geeft vertrouwen naar de volgende weken toe. Zo staat komende weekend, met de match tegen St. Gillis-W. opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. In de heenronde waren we op bezoek bij St. Gillis-W. en is de wedstrijd geëindigd op een 4-3 stand, in het voordeel van de thuisploeg terwijl er meer inzat voor ons. We hebben dus in eigen huis nog iets recht te zetten. Het is zondag aan ons om de drie punten thuis te houden.”

“Ik verwacht een zeer gedreven St. Gillis-W., die ongetwijfeld met een dosis vertrouwen naar Doorslaar zal afzakken. Bovendien missen we door schorsing enkele vaste waarden, maar het verleden heeft aangetoond dat we dit kunnen opvangen.”

“Links en rechts worden we naar voor geschoven als titelfavoriet, maar niks is zeker aangezien er nog 36 punten te verdelen zijn. Uiteraard gaan we er alles aan doen om die verwachtingen in te lossen. Het zou alleszins de kers op de taart zijn voor deze ploeg.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – SKL Doorslaar