Vorig weekend stond het duel tussen VKS Hamme-Zogge en FC Moerbeke op het programma. Het werd een 0-3 overwinning voor de bezoekers die daarmee in het kielzog blijven van leider Rangers Opdorp.

Matti De Roos (FC Moerbeke). Foto: RV.

“Het was vorige zaterdag een sterke partij, in toch wel moeilijke omstandigheden, tegen een sterke ploeg uit de top vier. Na een gelijk opgaand begin kwamen we 0-1 voor, door een trap van buiten de zestien meter van Volkan Özen. Daarna ging het weer gelijk op met een paar kansen langs beide kanten. Hamme-Zogge kwam heel dicht bij de gelijkmaker, maar trof de dwarsligger. Niet veel later scoorde Volkan Özen de verlossende 0-2. Daarna hebben we de match rustig kunnen uitspelen en waren er bijna geen kansen meer op de aansluitingstreffer.”

“Nadat ik was ingevallen kon ik naar het einde toe van de match nog een goal meepikken. Uiteraard was ik daar zeer tevreden mee. Zondag nemen we het op tegen SKV Overmere. We gaan die wedstrijd aanpakken zoals alle andere, al weten we dat dit een lastige klus wordt. We zullen zeker op onze hoede zijn, van onderschatting is al helemaal geen sprake.”

“Ten opzichte van leider Rangers Opdorp voelen we absoluut geen druk aangezien niks moet. Uiteraard zouden we, zoals iedereen, graag op die eerste plaats eindigen. Het belangrijkste nu is dat iedereen van de spelers heeft bijgetekend en dat ook de technische staf blijft. De visie van de club blijft ongewijzigd, namelijk jongeren kansen geven. Alles gebeurt in functie van de groep, waar iedereen trouwens dezelfde overeenkomst heeft.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke