De 1-4 overwinning op SK Doorslaar B en het verlies van VKS Hamme-Zogge zorgen ervoor dat KVK Robur op een gedeelde derde plaats staat. Zondag ontvangt KVK Robur in eigen huis OB Lebbeke.

Thijs Burghgrave (KVK Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk is de wedstrijd eerder moeizaam begonnen voor ons” blikt Thijs Burghgrave terug. “Temeer omdat Doorslaar B toch wel enkele gevaarlijke momenten had in onze backlijn. Gelukkig konden wij antwoorden met een mooie aanval die uitmondde in een 0-1 voorsprong. Even later miste de thuisploeg een strafschop en slaagden wij er kort daarna in om de 0-2 te maken. Niettegenstaande wij niet ons beste niveau haalden konden wij tevreden gaan rusten.”

“De tweede helft hebben we volwassen uitgespeeld, met er nog twee mooie doelpunten bovenop. De tegengoal van Doorslaar B heeft ons nooit in de problemen gebracht. Ik verwacht mij zondag aan een totaal andere match. Na onze knappe overwinning in de heenronde zal OB Lebbeke ongetwijfeld er op gebrand liggen om hierop antwoord te geven. Het zal aan ons zijn om hun sterk blok te ontwrichten.”

“De komende weken wacht ons nog een zwaar programma, met ondermeer de topper tegen het nummer twee FC Moerbeke en niet te vergeten dé streekderby tegen Hamme-Zogge. Dit zou er ons niet mogen van weerhouden om onze top vijf plaats te handhaven. We hebben als ploeg voldoende kwaliteiten in huis om bovenin mee te draaien. In ons voordeel speelt ook de enorme groepsgeest, we geven ons elke week 100% voor elkaar.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur