SVE Bazel sloot het oude jaar op een knappe manier af, met een twaalf op twaalf. Het nieuwe jaar moesten ze de duimen leggen tegen een ongenaakbaar SV Blauw Wit. Na een weekend zonder voetbal nemen ze het zondag, in eigen stadion, op tegen FC Eksaarde. Het verschil tussen beide teams is minimaal en bedraagt amper één punt.

De sfeer zit goed bij SVE Bazel. Foto: RV.

“Ik vind FC Eksaarde een sterk geheel, een ploeg met veel inzet en kwaliteit” stelt doelman Ignace Vijt. “Net als in de heenronde verwacht ik dat ook deze wedstrijd heel intensief zal zijn en op het scherp van de snee zal gespeeld worden. Het is onze opdracht om deze match heel geconcentreerd aan te vatten. Hoe dan ook is het ons doel op zondag de drie punten thuis te houden.”

“Als ik de rangschikking bekijk dan bedraagt het verschil met de top elf punten. De heenronde heeft aangetoond dat alle ploegen van elkaar kunnen winnen. Op basis van de kwaliteiten die in de ploeg aanwezig zijn, ben ik ervan overtuigd dat we elke week vol voor de overwinning moeten gaan. Op het einde van het seizoen zal Bazel dan ook op een terechte plaats in het klassement staan.”