Na de afgelaste speeldag van vorig weekend neemt SK Berlare het zaterdagavond op tegen FC Lembeke. Willen ze zich handhaven in de top vijf doen de mannen van Jurgen Van Herreweghe er goed aan om de drie punten in eigen huis te houden.

Kenzo Rivera Armayones (SK Berlare).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De algemene afgelasting van vorig weekend was wat mij betreft terecht” aldus Kenzo Rivera Armayones. “Op een te harde ondergrond spelen zijn zeker niet de leukste wedstrijden. Bovendien zijn er behoorlijk meer risico’s op blessures.”

“Zaterdag spelen we inderdaad thuis tegen Lembeke die voor mij onverwacht, na een terugval, op de veertiende plaats staan. In de heenronde zijn we daar op een diefje gaan winnen. Ik vond toen dat dit toch wel een sterk aanvallende ploeg was. We gaan hen zeker niet mogen onderschatten. Ik verwacht mij aan een open wedstrijd, tussen twee teams die vol voor de zege gaan.”

“Als ik terugblik op de heenronde dan hebben we in ons eigen Puitenstadion teveel wedstrijden gelijk gespeeld. Dit waren matchen, zoals tegen Denderhoutem, Munkzwalm en Haasdonk, die we eigenlijk verdienden te winnen. Na een mindere start staan we ondertussen op een mooie vijfde plaats. Graag willen we hiermee voeling houden, met als eerste opdracht winnen tegen Lembeke.”

“Week na week groeien we als team en is ook onze werkethiek op training top. Zonder onszelf teveel druk op te leggen bekijken we het wedstrijd per wedstrijd. We zien wel waar we stranden. Elke ploeg in onze reeks is te kloppen, tweemaal winnen of tweemaal verliezen kan vijf plaatsen verschil maken in de rangschikking.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare