Bij Basics Melsele hadden ze erop gerekend om dit seizoen de finale van de Beker van Vlaanderen te kunnen betwisten. In de halve finale werden ze echter uitgeschakeld door Waregem, dat met 80-75 won. Veel tijd om te treuren hebben de Waaslanders echter niet. Vanavond moeten ze vol aan de bak tegen Royal IV Brussels in de eerste wedstrijd voor de play-up.

Coach Dave Van Den Brande (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De uitschakeling tegen Waregem is inderdaad bijzonder jammer” aldus coach Dave Van Den Brande. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op dit ogenblik nog altijd niet goed van ben. In de eerste helft waren we niet scherp genoeg en lieten we ze maar liefst 51 punten scoren. Het resultaat was dat we bij de rust 14 punten achter stonden. In de tweede helft zijn we er ingeslaagd om het helemaal om te draaien en hen te beperken tot 29 punten. Op het einde heb je dan wat geluk nodig en zijn het details die beslissen over winst en verlies.”

“Vanavond starten de play-offs en gaat de volle focus naar de match tegen Royal IV en naar de resterende matchen in de play-up. Om daarna zo gezond mogelijk aan de play-offs te kunnen beginnen. Jammer genoeg is Geoff Hockins tijdens de training voor de match tegen Waregem door zijn enkel gegaan. Die missen we dus, we hopen om hem zo snel mogelijk te kunnen recupereren.”

“Wat de nieuwe formule met play-up en play-down betreft moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet echt fan van ben. Persoonlijk zou ik liever de gewone, oude formule hanteren.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele