De Oudegemse vrouwen beginnen vandaag aan de eindfase van de competitie. In play-off 1 starten ze vanop de derde plaats, met vier punten achterstand op leider Asterix Avo. Met de verplaatsing naar Beveren staat er al meteen een serieuze clash op het programma.

Nel Demeyer (VC Oudegem). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hebben veel zin om aan de play-offs te starten”, vertelt een enthousiaste Nel Demeyer. “Het zou wel eens een spannende nacompetitie kunnen worden. Volgens mij kan iedereen van elkaar winnen. Het spreekt voor zich dat we iedere confrontatie volop aan de bak gaan moeten, en strijden voor ieder punt. En dan zullen we achteraf wel zien wat ons dat oplevert. We zijn de reguliere competitie geëindigd op de derde plaats. Onze betrachting is om die vast te houden. En daarnaast om alles op alles te zetten om de finale van deze play-offs te proberen spelen”. In de competitie kon VC Oudegem geen punten pakken tegen het Beverse collectief. “Ook nu zal het zeker niet evident worden. Sowieso zullen er twee gebeten ploegen op het veld komen, die alles gaan geven. Hopelijk kunnen we zeker één of meerdere punten meenemen naar Oudegem. Op die manier zouden we in de stand wat dichterbij kunnen schuiven. Zolang we er volledig voor gaan en alles geven, kunnen we onszelf achteraf niets verwijten. Bovendien kunnen we rekenen op een volledig fitte kern.”

Op deze moment zijn de Oudegemse vrouwen al zeker van een Europees ticket. Maar of het Champions League, CEV Volleybal Cup of Volleybal Challenge Cup wordt is nog niet beslist. “Het is de ranking na play-off 1 dat zal beslissen in welke Europese competitie we volgend seizoen zullen aantreden. Als ik het juist heb gaat de kampioen naar de Champions League, de tweede en derde naar de CEV Volleybal Cup, en de nummers vier en eventueel vijf naar de Volleybal Challenge Cup. Ondertussen heb ik ook al beslist om er nog een jaartje VC Oudegem bij te doen”, besluit libero Nel Demeyer.