Na vier uitwedstrijden mocht Scheldejeugd Temse het zaterdag opnemen tegen LDP Donza C. Het werd een 67-52 overwinning in het voordeel van de ex-scheepsbouwers. Hierdoor houden ze op vijf speeldagen voor het einde stand op de derde plaats.

Christoph De Decker (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“LDP Donza C was onze laatste tegenstander van een toch wel zwaar vierluik” aldus Christoph De Decker. “Na onze mindere prestatie tegen Sparta Laarne wilden we ons absoluut herpakken, om zo met een goed gevoel in de running te blijven voor de play-offs. Met onze derde plaats hebben we op dit moment nog alles in eigen handen. Het spreekt voor zich dat we er alles gaan aan doen om dat doel ook effectief te bereiken.”

“Van bij de start van de wedstrijd tegen Donza waren we dominant. Daarna zijn we de wedstrijd blijven domineren. Gans de wedstrijd door hebben we in defence een blok gevormd. Door onze mature manier van spelen vonden de bezoekers hiervoor geen oplossing. In het begin van het tweede kwart hebben we even een kleine dip gehad, maar die kwamen we vrij snel te boven. Daarna zijn we op geen enkel moment nog in de problemen gekomen. Iedereen had een aanzienlijk aandeel in deze zege.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop, denk ik dat we over het algemeen tevreden mogen zijn. Uiteraard zijn er altijd punten die voor verbetering vatbaar zijn. We weten dat we tegen iedereen kunnen winnen. Het was onze ambitie om top vier te halen en ik denk dat dit perfect haalbaar is. Bovendien willen we met onze ploeg op een mooie manier afscheid namen van onze coach Mathias Vermeulen.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse