In derde provinciale E besliste de scheidsrechter om de wedstrijd tussen SV Blauw Wit Temse en FC Sint-Niklaas de wedstrijden af te lassen. Dit voorval wordt ongetwijfeld vervolgd.

Logo SV Blauw Wit Temse (RV).

“Door een bizarre scheidsrechterlijke beslissing kon de wedstijd tegen FC Sint-Niklaas niet plaatsvinden” luidt het in een mededeling van SV Blauw Wit. “De scheids vond onze belijning onvoldoende zichtbaar. Inmiddels heeft de club een klacht ingediend die zal behandeld worden op de eerstvolgende zitting van de Disciplinaire Raad van de Voetbalbond.”

“De wedstrijd is inderdaad afgelast” aldus Margino De Kerf. “De lijnen waren perfect, maar niemand heeft geweigerd om deze opnieuw te trekken. De scheids heeft ons de kans niet gegeven, hij is zelfs om 14.15u vertrokken. Normaal gezien moet hij wachten tot 15.00u. We zijn er nog opnieuw over geweest en om 14.45u waren deze al terug getrokken, al waren ze goed.”

We legden ons oor ook te luisteren bij Jimmy De Groof, T1 van FC Sint-Niklaas. “Ik snap niet waarom Blauw Wit aanvankelijk weigerde om de lijnen opnieuw te trekken” luidt het bij Jimmy De Groof. “Ze hebben ze een tweede keer getrokken nadat de scheidsrechter de wedstrijd al had afgelast. Het klopt wel dat de scheidsrechter een stuk voor het aanvangsuur vertrokken is. Ik vermoed wel dat hij moest wachten tot 15.00u. Als je voor de titel speelt dan snap ik niet dat je zulke spellekes speelt.”

“Men heeft dus wel degelijk eerst geweigerd” gaat Jimmy De Groof verder. “Het is pas nadat de scheids het terrein al had verlaten dan men bij de thuisploeg de bui voelde hangen. De scheids had om 13.50u aangegeven dat de lijnen niet goed waren waarop men pertinent weigerde bij te krijten. De scheids was razend vanwege al de mondelinge verwijten aan zijn adres en is dan vroeger vertrokken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse