Het organisatiecomité van de Jella Lauwens Cup, in samenwerking met Svelta Melsele, organiseert op 1 mei het jaarlijks internationaal voetbaltoernooi U13 voor meisjes. Dit toernooi wordt georganiseerd ter ere van Jella Lauwens, die veel te vroeg is heengegaan. De opbrengst wordt geschonken aan de VZW OVK – Ouders van Verongelukte kinderen.

De affiche van de Jella Lauwens Cup (RV).

“Het toernooi heeft als doel het meisjesvoetbal, zowel nationaal als internationaal, te bevorderen en wil tegelijkertijd het goede doel steunen” luidt het in een mededeling van de organisatoren Anthony, Bart en Tom.

“Ook de tweede editie belooft spannend te worden. Op 1 mei 2024 verzamelen dan ook alle voetbalfans en talentenscouts voor een dag vol ontspanning, gekoppeld aan een voetbalcompetitie.”
Heel wat teams komen naar Melsele. Van Belgische zijde zijn dit Club Brugge, RC Genk, OH Leuven, Standard Luik, WS Woluwe, AA Gent, Zulte Waregem en uiteraard Svelta Melsele zelf. De deelnemerslijst van de buitenlandse ploegen is indrukwekkend: Arsenal, Paris Saint-Germain, Girona, VFL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, De Graafschap en Barcelona. “Als Svelta Melsele zijn we zeer trots om zulk een deelnemerslijst te kunnen aanbieden” klinkt het. “Kortom, 1 mei is een dag om niet te missen.”

“Er zullen ook lotjes te koop worden aangeboden, waarbij exclusieve items te winnen zijn. Dat zijn ondermeer gesigneerde shirts van de Red Flames, een voetbalschoen van Tessa Wullaert, gesigneerde wedstrijdshirts van clubs als RSC Anderlecht, AA Gent, OH Leuven en andere. Als klap op de vuurpijl zal er ook een shirt worden verloot van ex-Barcelonaspeler Umtiti. De opbrengst van deze verkoopactie zal volledig worden geschonken aan het goede doel, meer bepaald aan de VZW OVK – Ouders van Verongelukte kinderen. Deze vzw is een logische keuze die gemaakt is door de ouders van Jella Lauwens.

Voor meer info kan men terecht: info@jellalauwenscup.be

“Jella Lauwens Cup – een internationaal meisjesvoetbaltoernooi U13”