Met doelpunten van Robbe Van Moeseke (SK Kemzeke) en Jordy Vael (FC Sp. St. Gillis-W.) eindigde de derby tussen Sp. Sint-Gillis-W en SK Kemzeke op een 1-1 gelijkspel. Hiermee zijn beide teams zeker van een verlengd verblijf  in tweede provinciale. Op de slotdag van de competitie wacht Sint-Gillis nog de uitwedstrijd tegen Heikant Zele, dat nog volop mee strijdt voor een plaatsje in de eindronde.

Jasper Kegels en Tom Van den Bossche (T1), geflankeerd door Bert Van Dorsselaer (T2) en Vincent Deknopper (KT). Foto: RV.

“Samen hebben we ons team over de streep getrokken” klinkt het opgelucht bij Tom Van den Bossche. “Nu kunnen we ons turbulent seizoen afsluiten en ons richten op volgend seizoen. Ik wil graag aan onze spelers de boodschap meegeven om topfit te staan tegen de aanvang van volgend seizoen. Het zijn stuk voor stuk topkerels, maar fit zijn is echt wel noodzakelijk.”

“Als we terugblikken op het voorbije seizoen moeten we eerlijk zijn, onze eerste trainer Jurgen De Stobbeleir heeft nooit een eerlijke kans op slagen gehad. Het aantal fitte spelers was veelal te beperkt. Ik ken Jurgen goed genoeg om te weten dat hij op dit niveau een toptrainer is. Zelfs onze tweede trainer, Koen De Brabander, heeft nooit op iedereen kunnen rekenen.”

“Er is de laatste maanden, met een enthousiaste groep en een sterk team van trainers, heel hard gewerkt. We zijn als het ware dagelijks bezig geweest met de voorbereiding om elke wedstrijd punten te pakken. Onze overwinning op Kruibeke was niet alleen verdiend, maar ook cruciaal. Ik vind wel dat daar onze keeper, Gianny Vereecken de meubels gered heeft. Ik heb ook onder leiding van kapitein Pasquinel De Paepe onze spelers zien opstaan om er vol voor te gaan.”

“Ik vind trouwens dat we tegen Moerbeke een punt hadden verdiend en vorige week tegen Kemzeke drie. Dat neemt niet weg dat ik blij ben dat de buren van Kemzeke zich gered hebben. We moeten ook stilaan het tumult tussen beide clubs vergeten en achter ons laten. Er is toch niks mooier dan een leuke derby.”

“Als we terugblikken op dit seizoen dan mogen we ook de twee invalbeurten van Hendrik De Maeyer, toch echt wel één van onze clubiconen, niet vergeten. Ik vind dat hij tweemaal op een indrukwekkende manier is ingevallen. Ik wil toch ook van de gelegenheid gebruik maken om de twee toptrainers waarmee we nauw hebben samengewerkt de laatste maanden te vermelden. Wees maar zeker dat we dit enorm hard hebben geapprecieerd.”

“Het voornaamste is en blijft natuurlijk dat Sp. Sint-Gillis-Waas in tweede blijft. Daar hoort de club met alle spelers, de ganse trainersstaf, de supporters en de talrijke vrijwilligers ook thuis.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas