In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloor ARB Hamme Ladies met 6-2 op het veld van RSC Anderlecht. Dat er progressie gemaakt werd mag wel duidelijk zijn.

Jana Van Duyse (ARB Hamme Ladies). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op die laatste wedstrijd mogen we trots zijn”, vertelt speelster Jana Van Duyse. “Het is echt een prestatie om tegen zo’n ploeg 6-2 te spelen. In de heenwedstrijd waren we weliswaar met 6 speelsters, maar toen verloren we met 0-10. Als je onze uitslagen vergelijkt is dit toch een serieuze verbetering. We wisten tegen RSC Anderlecht ook mooie kansen te creëren, ons blok stond goed en we leren bovendien nog iedere wedstrijd veel bij. Doorheen het seizoen hebben we als ploeg veel progressie gemaakt. In de heenronde moesten we de basis nog leren. Maar in de tweede helft van het seizoen hebben we laten zien wat we kunnen, en dat is het belangrijkste. Ook de sfeer binnen het team is top. Dergelijke hechte groep vind je nergens. Hopelijk kunnen we volgend seizoen verder gaan.”

Coach Sanne Vanduffel (ARB Hamme Ladies). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Over de toekomst van het vrouwenteam en de jeugd van ARB Hamme is er nog geen duidelijkheid. “We zijn intern nog aan het bekijken wat en hoe”, vervolledigt coach Sanne Vanduffel. “Het damesteam wil zeker in eerste nationale verder gaan. En hiervoor bekijken we wat de mogelijkheden zijn. We hopen dat hierover binnen afzienbare tijd meer over gecommuniceerd kan worden. Het mag wel duidelijk zijn dat ik als coach van ARB Hamme Ladies bijzonder trots ben op mijn team, alsook de progressie op tactisch en voetballend vlak. Hopelijk kunnen we aan dit mooie verhaal verder bouwen volgend seizoen.”

ARB Hamme Ladies in actie. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.