Bij KSK Kallo neemt men afscheid van clubicoon Yannick De Bock. Hij zette zijn eerste voetbalstapjes als duiveltje bij Kallo en groeide uit tot de kapitein van het eerste elftal.

Yannick De Bock (KSK Kallo) bij zijn afscheid. Foto: RV.

“Ik word in augustus 34 jaar” luidt het bij Yannick De Bock. “Ik ben in de jeugd van KSK Kallo begonnen en heb daar gans mijn carrière gespeeld. Ik blijf niet actief in het veldvoetbal, al blijf ik wel sporten. De sporten die ik beoefen zijn padel, tennis, fietsen en lopen.”

“Ik ben op mijn vijf jaar begonnen met voetballen, ik heb dus 28 jaar bij Kallo gespeeld. Vanaf mijn 16 jaar speelde ik bij de A-kern. De mooiste herinneringen die mij zullen bijblijven zijn de vier kampioenstitels die ik heb mogen vieren. In het bijzonder de laatste omdat die ons na moeilijke jaren terug naar tweede provinciale heeft gebracht. Dit was met een hele toffe groep, dat zullen altijd vrienden blijven.”

“De trainer die op mij de meeste indruk heeft nagelaten is Jurgen De Stobbeleir. Hij was destijds trainer en lag goed in de groep. Ik heb mij daar destijds echt goed mee geamuseerd, dit waren voor mij ook de beste jaren als speler. Hij gaf mij vertrouwen en kon steeds op mij rekenen. Ik voelde mij dan ook een belangrijke pion. Als het gaat puur om kennis en inzicht dan zeg ik Stefan Van Rumst, die kon met zijn ingrepen echt wedstrijden doen kantelen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo