Met een jaar vertraging heeft de bijna 35-jarige Bram Ryckaert beslist om een punt te zetten achter een lange voetballoopbaan. Zelf blijft hij sportief wel nog aan de slag, zo wordt hij komend seizoen jeugdtrainer bij de U9 van KSK Grembergen.

Bram Ryckaert (KSK Grembergen). Foto: RV.

“Normaal gezien zou ik na vorig seizoen gestopt zijn met voetballen” luidt het bij Bram Ryckaert. “Aangezien dit een seizoen was om snel te vergeten, wou ik mij hobby niet op een dergelijke manier beëindigen. Dat is ook de reden dat ik er nog een seizoen heb bijgedaan. Met onze tweede plaats in het klassement en deelname aan de eindronde was het afgelopen seizoen er wel ééntje om in schoonheid te eindigen.”

“Toen ik vijf jaar was ben ik beginnen voetballen bij VK Hamme, daarna ben ik wegens provinciaal voetbal overgestapt naar Robur. Na één jaar ben ik naar VW Hamme gegaan, waar ik bij de U15 gespeeld heb en waar ik bij de eerste ploeg toch enkele matchen heb mogen proeven van het nationaal voetbal in tweede klasse. Dat leek echter te hoog gegrepen, waarna ik naar Grembergen ben over gestapt. Na vijf jaar ben ik terug naar Robur gegaan, waar ik drie seizoen heb gespeeld. De laatste acht jaar ben ik actief geweest bij Grembergen, waar het nu stopt.”

“Ik heb dus bijna dertig jaar gevoetbald. Ik wil nu meer tijd vrij maken voor mijn gezin. Ik werk ook ’s avonds, waardoor ik in de loop van de week zelden of nooit thuis ben. Daarnaast kamp ik met rugklachten en zijn er ook nog een aantal andere sporten die ik wil ontdekken, zoals tennis, padel en, mountainbike. Op de bucketlist staan ook nog een marathon en de Roc du Maroc rijden. Aangezien ik trainer word van de U9 van Grembergen, de ploeg waar mijn zoontje bij speelt, blijf ik wel nog verbonden met het voetbal.”

“Er zijn toch wel een aantal dingen die mij zullen bijblijven. Ik denk hierbij aan het behalen van de kampioenstitel met Robur, waarna we het seizoen daarna op een haar na de eindronde misten. Tijdens corona zin we kampioen gespeeld met Grembergen, na een verschroeiende start met 33 op 33.”

“In de loop van mijn voetbalcarrière heb ik veel goede coaches gehad. Zo maakte Danny D’Hondt ons bij de beloften van VW Hamme klaar van het grote werk. Ik denk ook aan Raf Van Overstraeten die ons steeds op een originele manier wist te motiveren. De veel te vroeg overleden Kris Van Spittael kon als geen ander een groep managen. Ook veel respect voor mijn huidige trainer Kevin Frechier, die het beste heeft gehaald uit een gebroken groep. Kortom het zijn er teveel om op te noemen.”

Voetbal  – KSK Grembergen