Door een opeenvolging van blessures heeft 28-jarige speelster van KJV Kruibeke, Zira Herremans, beslist om een punt te zetten achter haar voetbalcarrière. Ze heeft daar gedurende drie seizoenen de groen/witte kleuren verdedigd.

Zira Herremans (KJV Kruibeke). Foto: RV.

“Het is met pijn in het hart dat ik beslist heb om te stoppen met voetballen” klinkt het bij Zira Herremans. “Ik ben de laatste tijd enorm blessuregevoelig, ik heb trouwens recent nog twee operatie moeten ondergaan door een voetbalblessure. Daar komt dan ook nog bij dat ik binnenkort verhuis, ik heb dan ook afscheid genomen van het team. Een nieuwe ploeg ga ik zeker niet meer zoeken.”

“Het voetballen is begonnen toen ik acht jaar was bij Waaslandia Burcht, het huidige Sporting Burcht. Daarna heb ik bij Verbroedering Zwijndrecht gespeeld en na een korte stop ben ik aan het slag gegaan bij KJV Kruibeke. Eerlijk gezegd is dat de ploeg waar ik mij het meeste thuis voelde.”

“Wat mij uit mijn jeugdjaren is bijgebleven is dat er toen, over alle leeftijdscategorieën heen, er slechts drie meisjes waren aangesloten. Voetballen was destijds nog taboe voor meisjes, we werden dan ook regelmatig uitgelachen. Dat duurde tot dat ze ons zagen voetballen, dan was het lachen snel gedaan.”

 “De trainer die mij altijd zal bijblijven is Bart De Beule van Verbroedering Zwijndrecht. Hij was diegene die sterk in mijn kunnen geloofde. Hij heeft mij zelfs in contact gebracht met Jean-Marie Pfaff, waar we toen wat informatieve zaken aangaande het voetbal en transfers besproken hebben. Ook al zat ik in een moeilijke periode en ging het mentaal niet altijd even gemakkelijk, Bart is steeds in mij blijven geloven.”

“Ik weet nog niet zo goed of ik sportief nog bezig ga blijven. Voor mij is er eigenlijk maar één sport en dat is voetbal. Ik denk niet dat andere sporten iets voor mij zijn. Mijn vierjarig dochtertje vind voetballen ook geweldig, ik denk dat ik vooral met haar regelmatig eens zal voetballen. Op het moment dat ze dan oud genoeg is gaan we haar ook aansluiten bij een club, hopelijk kan ze dan ooit als voetbalster in de voetsporen treden van haar mama en mami’s.”

“Ik ga nu gewoon lekker genieten en kijken naar de voetbalmatchen van Club Brugge. Door mijn drukke job heb ik helaas geen tijd om trainer te worden. De ambitie is er ook niet echt, al denk ik wel dat het mij goed zou afgaan.”

Voetbal  – KJV Kruibeke dames