Voor Angelo Schippers begon het allemaal bij KJV Kruibeke, nu sluit hij het hoofdstuk provinciaal voetbal af bij PDK Kruibeke.

Angelo Schippers (PDK Kruibeke). Foto: RV.

“Ik ben nu 33 jaar en heb besloten om te stoppen met voetbal op provinciaal niveau” vertelt Angelo Schippers. “Alles is begonnen toen ik op vijfjarige leeftijd aansloot bij KJV Kruibeke. Onder begeleiding van wijlen Toon Pfaff ben ik als eerste jaar junior, op mijn zeventiende, doorgeschoven naar de A-kern. Dat jaar zijn we kampioen gespeeld en promoveerden we naar eerste provinciale. Daarna heeft wijlen Luc Van de Perre overgenomen als trainer.”

“De eindrondewedstrijden voor promotie naar bevordering waren ongetwijfeld mijn mooiste herinneringen. In het bijzonder herinner mij de wedstrijd tegen derdeklasser Hoogstraten VV, waar ik mocht invallen en waar ik een mooie assist afleverde. Toen ik 21 jaar was heb ik dan een iet of wat impulsieve beslissing genomen en ben in vierde provinciale bij KOFC Rupelmonde gaan spelen. Ik ben daar twee jaar geweest, maar door heel wat blessureleed kwam ik daar weinig tot spelen.”

“Hierna is het naar YB Beveren gegaan, waar ik vijf mooie seizoenen heb gekend. Wat mij daarvan het meest zal bijblijven zijn de grote supportersaantallen die de club en spelers door dik en dun steunden. In de promotiematch in vierde provinciale waren een duizendtal supporters aanwezig die ons van aan de zijlijn naar de overwinning schreeuwden. Ik kan je verzekeren dat was een kippenvelmoment dat je nooit meer vergeet.”

Angelo Schippers in het shirt van YB Beveren. Foto: RV.

“Ik heb om mijn voetballoopbaan af te sluiten vijf seizoen bij PDK Kruibeke gespeeld. Daar kende ik bijna iedereen, het voelde dan ook als thuiskomen. De familiale sfeer die daar heerst is niet te beschrijven. Ik kon mij dan ook geen betere club inbeelden om mijn carrière af te sluiten.”

“Ik heb door de jaren heen heel wat trainers gekend, waarvan ik heel wat geleerd heb. Er zijn er echter twee net iets meer uit me konden halen. Zo was er Glenn Vermincksel die me in mezelf deed geloven en me heel wat vertrouwen gaf. Hierdoor kon ik op jonge leeftijd doorschuiven naar de eerste ploeg. Het is ook door Glenn dat ik in de zaal begonnen ben. Ik ben toen in de Oost-Vlaamse selectie gekomen, maar na een zestal maanden bleek dit toch niet echt te combineren met het veldvoetbal. Ook David Penneman heeft een blijvende indruk op mij nagelaten. Gedurende meerdere jaren was hij mijn trainer in het schoolvoetbal. Hij geloofde sterk in mij, als enige speler uit het provinciaal voetbal zat ik in de nationale selectie. Dat deed mij goed. Door samen te spelen met spelers die nationaal voetbalden heb ik veel geleerd.”

“Ik zeg het voetbal niet helemaal vaarwel, want om mij te amuseren en mijn conditie te onderhouden ga ik in het liefhebbersvoetbal spelen. Ik ga bij KWB-Kruibeke voetballen waar ik zal samen spelen met een aantal vroegere ploegmaten. Uiteraard zal men mij bij PDK geregeld langs de zijlijn zien staan, maar dan als supporter en voor de derde helft.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PDK Kruibeke