Bij RC Dendermonde stopt Nick Cording (34j.) zijn actieve carrière als speler. De ingeweken Nieuw-Zeelander zegt evenwel het rugby niet vaarwel.

Nick Cording (RC Dendermonde). Foto: Marita Van Daele.

“Ik heb sinds mijn 4 jaar rugby gespeeld”, vertelt Cording. “Tot mijn 21ste heb ik in Nieuw-Zeeland gespeeld. Eerst bij HSOB en later bij Christchurch Boys high school. Dit is ook één van de meest prestigieuze scholen op het vlak van rugby in Nieuw-Zeeland. In de jeugdreeksen heb ik ook bij profclub ‘Crusaders’ gespeeld. Maar op mijn 21 jaar had ik geen contract meer, en dus besloot ik om mijn geluk te beproeven in het buitenland. En uiteindelijk ben ik dan bij RC Dendermonde terecht gekomen. Op één jaar in Nederland na, bij een club in de hoogste afdeling, heb ik steeds bij Dendermonde gespeeld.”

“Een zevental jaren geleden heb ik ook voor de nationale ploeg gespeeld”, vertelt Nick Cording. “Met RC Dendermonde heb ik vijf landstitels en twee bekers gewonnen. Die zullen mij steeds bijblijven. Toch zal de meest recente titel, en voor mij mijn laatste, het meest speciaal blijven. We kenden een moeilijk jaar door de vele blessures en tegenslagen. Maar toch zijn we blijven vechten. Door de zeer hechte groep die we hebben, wisten we de bijzonder spannende finale te winnen na verlengingen.”

“Dankzij het rugby heb ik ondertussen over de ganse wereld vrienden, waar ik altijd dankbaar voor zal zijn. Op sportief vlak zal ik bezig blijven. Zo heb ik het plan om in 2024 een marathon te lopen, en ik zal ook nog wat beach rugby-tornooien spelen. Ik ben ook bezig als trainer bij de nationale U17/U18 en volgend seizoen zal ik ook aansluiten bij de trainersstaf van RC Dendermonde.”