Met zijn functie van sportief directeur bij KSK Beveren keert Robby Buyens terug naar de club waar het midden de jaren tachtig allemaal begon voor hem. Hij speelde op de Freethiel zeven seizoenen en betwistte er zes Europacupwedstrijden, tegen ondermeer Bilbao en Torino. Hij speelde daar ook kampioen in tweede klasse.

Robby Buyens is de nieuwbakken sportief directeur van KSK Beveren. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Daarna ging het richting KFC Eeklo, dat destijds in tweede klasse speelde. Vandaar ging het naar derdeklasser Berchem Sport., vervolgens verdedigde hij de kleuren van KSV Temse, om na zes jaar zijn spelersloopbaan af te sluiten bij FCN Sint-Niklaas.

Als trainer begon hij zijn carrière in tweede provinciale bij Vrasene, daarna ging het naar Lebbeke in vierde klasse. Bij Sint-Gillis-W. verbleef hij vijf jaar en werd er tweemaal kampioen. Daarna volgden KSV Temse, Destelbergen, SK Sint-Niklaas – met de kampioenstitel in vierde klasse – Bornem en Lochristi.

“De mogelijkheid om, in opvolging van mijn vriend Patrick Geertsen, sportief manager te worden bij KSK Beveren past perfect in de combinatie met mijn job” klinkt het enthousiast bij Robby Buyens. “Bovendien woon ik op een boogscheut van het stadion. Ik ben altijd graag coach geweest maar de extra-sportieve problemen bij Sint-Niklaas en het overlijden van mijn vader hebben ervoor gezorgd dat ik vorig seizoen geen zin had in voetbal. Ik kan je verzekeren dat de goesting inmiddels volop is teruggekeerd.”

“In samenwerking met Robin Beck en de trainers wil ik als sportief directeur meebouwen aan de ploeg. Ons doel is om deze op korte termijn naar de nationale reeksen te loodsen. Als ik kijk naar het potentieel dat aanwezig is dan moet het mogelijk zijn om bovenin mee te spelen. In de eerste drie maanden ga ik vooral evalueren en daarna kijken wat mogelijk is. Als je ziet dat de transfers in eerste provinciale steeds vroeger gebeuren dan is het zaak om alert te zijn.”

“De keuze voor KSK Beveren is vrij simpel: het is mijn club, het logo, het stamnummer en de supporters. Het is tevens één van de weinige clubs in België die in handen van de supporters is. Alle spelers moeten fier zijn om voor deze club, met dit logo te mogen spelen. Ze moeten dit ook uitstralen naar de supporters. Hetgeen de mensen vragen is dat de spelers hun truitje nat maken en respect en inzet tonen.”

“Ik heb met coach Kristof Smet een lang en goed gesprek gehad. Hij is een jonge, ambitieuze coach. Ik heb de ervaring en ben eveneens ambitieus, het kan niet anders dan dat dit moet klikken. Ik ben er om hem te steunen, want samen zijn we sterker dan alleen.”

“Zonder er een termijn op te plakken, maar het moet mogelijk zijn en het is ook de bedoeling om naar nationale te gaan. Dat is waar deze club thuis hoort.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren