Op de openingsspeeldag is BBC Wuitens Hamme, met 65-79, gaan winnen op BBC Feniks Futuria Gent. Robbe Dierckx nam maar liefst 27 van de 79 punten voor zijn rekening. Volgend weekend ontvangen de Wuitens de buren van Zele, een ploeg die Robbe Dierckx kent als zijn broekzak aangezien hij er tien jaar aan de slag was.

Robbe Dierckx (BBC Wuitens Hamme). Foto: RV.

“Uiteraard kijk ik op de wedstrijd tegen Feniks Gent met een positief gevoel terug” luidt het bij Robbe Dierckx. “Aanvankelijk was het plan om deze verplaatsing te maken als aanvulling aangezien we maar met zes waren, ik kamp namelijk met een gekneusde rib.”

“We wisten dat we tegen een heel ervaren tegenstander speelden en dat we er van bij het begin moesten invliegen. Om in het geloof van de tegenstander te snijden hadden we ons ook voorgenomen om een blitsende start te nemen. Op die manier rekenden we er op dat we daarna tegen een vrij moedeloze tegenstander zouden kunnen spelen.”

“Onder aanvoering van mijn broer Elias en Michiel Tielemans zijn we goed aan de match begonnen. Al snel werd duidelijk dat de Gentenaars geen wapen hadden tegen onze snelheid. Dat is trouwens mijn beste wapen. Ik besloot dan ook om wat meer op mijn tanden te bijten. Hoe dan ook bleef en blijf ik met een dubbel gevoel zitten. Door een knieblessure heb ik de voorbije zomer niet kunnen sporten, en doorheen de ganse voorbereiding heb ik mijn ritme totaal niet gevonden. Het voelt aan alsof ik meer kan, maar dan moet ik naar mijn niveau van vorig seizoen bij Zele.”

“27 punten is inderdaad mooi, maar ik legde er enorm veel mooie kansen nog naast. Als je die makkelijke kansen er zou bijtellen dan staan er na deze wedstrijd 40 punten achter mijn naam. Dat geldt trouwens ook voor Michiel Tielemans, die doorheen de wedstrijd met een aantal fantastische moves de goal bereikte maar dan net niet kon afwerken. Eigenlijk was het tijdens de match een collectief probleem, dat zal toekomstgericht beter moeten.”

“Volgende week nemen we het met BBC Zele inderdaad op tegen mijn oude ploeg. Dat is er natuurlijk eentje die op mijn agenda staat te blinken. Ik zou die match graag uitblinken, maar toch ben ik er niet gerust in omdat ik nog niet op mijn vroeger niveau zit. Bovendien mag je Zele ook niet onderschatten, een ploeg vol jong gespuis kan best gevaarlijk zijn.”

“Ik weet bijvoorbeeld hoe Steven De Cock zijn mannen kan drillen en hoe hij er het meest kan uithalen. Ik vertelde je al in het verleden dat deze ploeg heel veel potentieel heeft en gevaarlijk kan zijn tegen elke ploeg. Dat is dit seizoen niet anders. Ik wens mijn oude ploegmakkers heel veel succes toe doorheen het seizoen, maar volgende week net iets minder. Het zal er op aankomen om rustig te blijven op de momenten dat ze gaan pressen. Het zou voor ons een herhaling moeten worden van ons laatste kwart op Feniks, alleen op die manier zullen we het voordeel van Zele kunnen afnemen.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme