Na minder dan een half uur wedstrijd keek WS Sombeke op het veld van SV Zaffelare tegen een 2-0 achterstand aan. In goed twee minuten tijd wisten de bezoekers dit recht te zetten zodat de rust werd ingegaan met een 2-2 gelijke stand. De Sombekenaars voelden dat er meer inzat en liepen tot 2-4 uit. Op een kwartier voor affluiten lukte Zaffelare, van op de stip, de aansluitingstreffer maar ze konden niet meer verhinderen dat Sombeke de drie punten mee huiswaarts nam.

2/10/2022; Sombeke; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; WS Sombeke 7 Cedric Verhulst – FC Daknam

“We kwamen op een iet of wat ongelukkige manier 2-0 achter” aldus Cédric Verhulst. “We hebben daar als ploeg goed op gereageerd en hen ons eigen voetbal opgelegd. Op die manier zijn we dan uitgelopen tot een verdiende 2-4 voorsprong. Door een ongelukkige penalty werd het in het slotkwartier nog even spannend. We hebben daar als ploeg op een heel volwassen manier op gereageerd.”

“Onze competitiestart is zeker en vast niet slecht” stelt Cédric Verhulst. “Op uitzondering van de wedstrijd tegen Lokeren-Temse mogen we best tevreden zijn. Volgende week volgt inderdaad de topper tegen Hoogeinde. Ik hoop uiteraard op een goed wedstrijd van ons. We kijken er in ieder geval zeer gemotiveerd naar uit. Ik denk dat de kansen gelijk liggen. Wij hebben goede spelers, maar zij ongetwijfeld ook. Ik verwacht mij bij gevolg aan een interessante wedstrijd.”

“Hopelijk kunnen we voor onze supporters, tegen Hoogeinde, de drie punten thuis houden” gaat Cédric Verhulst verder. “We gaan er alles aan doen om dit te kunnen realiseren. Ik denk dat we als club, maar ook als sporter, de ambitie moeten hebben om zo hoog mogelijk te eindigen. Laat ons wel beide voetjes op de grond houden en het vooral match per match bekijken.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke