De voorbije speeldag waren de dames van BC Sint-Niklase Condors duidelijk een maatje te groot voor Kluisbergen. De Klaasjes wonnen met maar liefst 37-75. Volgend weekend staat de bekerwedstrijd tegen Jeugd Gentson op het programma.

Geert De Decker (BC Sint-Niklase Condors dames). Copyright: RV

“Op Kluisbergen was het inderdaad zo een match waar we als ploeg hebben gespeeld” aldus een tevreden coach Geert De Decker. “De speelsters vonden elkaar en hielpen elkaar in defensie. In de aanval ging de bal goed rond en vonden we vrije shots. Als de ploeg voor elkaar wil spelen en werken kunnen ze mooie dingen laten zien. Als je ziet hoe Anne-Sophie Strubbe en Steffie Esprit, met al hun ervaring, zich inzetten dan trekt de rest van de groep zich daar aan op. Zonder de twee sterkhouders hebben we twee weken geleden een steek laten vallen. Maar we kijken vooruit en doen er alles aan om ons spel nog beter te maken.”

“Volgende week zondag nemen we het voor de Beker op tegen Jeugd Gentson” gaat Geert De Decker verder. “Dat zijn van die matchen die alle kanten uit kunnen. Vorige week hebben we er thuis wel tegen gewonnen.”

“Het is onze ambitie om zeker bij de eerste vier te eindigen en dan in de eindronde met ons beste basket uit te pakken” blikt Geert De Decker vooruit. “Jammer genoeg vertoont de kalender regelmatig vrije weekends en dat is niet ideaal om het goede ritme vast te houden.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames