E. Zele pakte zondag een punt op het veld van SK Denderhoutem, na een doelpuntloos gelijkspel. Bij aanvang van het seizoen hadden de Zelenaars veel meer van verwacht van deze seizoenstart dan de voorlaatste plaats waar ze nu zijn beland. De volgende week moeten ze aan de slag tegen het nummer drie KVC Borsbeke.

Senne Van Ransbeeck (E. Zele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Aangezien we de laatste weken teveel tegengoals pakten, hebben we ervoor gekozen om vooral onze organisatie achteraan goed te zetten” aldus Senne Van Ransbeeck. “Het was de bedoeling om er dan te proberen uitkomen op de counter. Ik vond dat we de eerste helft aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft kregen we het na het uur iets moeilijker. Op dat moment was het voor ons vooral zaak om te overleven.”

“In de omschakeling kregen we nog wel een paar goede kansen om te scoren” gaat Senne Van Ransbeeck verder. “Jammer genoeg wou de bal er niet in. Gezien onze positie in het klassement denk ik dat we dus blij mogen zijn met dit resultaat. Positief is zeker dat voor de eerste keer dit seizoen de nul hielden.”

“We hadden vooraf inderdaad veel meer verwacht van onze seizoenstart” stelt Senne Van Ransbeeck. “We missen door blessure wel al gans het seizoen een aantal belangrijke spelers. Toch zouden we dit met onze kern, die kwalitatief goed is, moeten kunnen opvangen. Ik moet wel zeggen dat we uit dit gelijkspel moed geput hebben. Dit kwam vooral doordat onze organisatie er terug stond.”

“Het komt er nu op aan om tegen Borsbeke opnieuw onze organisatie te behouden en de kansen die we krijgen dan af te maken” blikt Senne Van Ransbeeck vooruit. “Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen nog mooie dingen gaan laten zien. We staan in het klassement zeker niet op de plaats waar we thuis horen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele