In tweede landelijke voeren de Sint-Niklase Condors A het klassement aan. Het voorbije weekend wonnen de Klaasjes met 64-75 van Helios Zottegem. Het stond na het eerste quart 19-11 achter, al hingen bij de rust de bordjes opnieuw in evenwicht. Na de rust namen ze afstand van de thuisploeg om uiteindelijk de zege mee te nemen naar de hoofdstad van het Waasland. De Waaslanders bereiden zich deze week voor om de strijd aan te gaan tegen Limburg United B, in de zestiende finale van de Beker van Vlaanderen.

Aäron Ceriez (BC Sint-Niklase Condors A).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn redelijk slordig aan de wedstrijd begonnen” klinkt het bij Aäron Ceriez. “Door veel balverlies stonden we dan ook snel tien punten achter. Na een paar vervangingen en het aanscherpen van de focus brachten we meer energie en wisten we de kloof te dichten. Het gevolg was dat we aan de rust drie punten voor stonden.”

“We zijn in de tweede helft aan datzelfde elan doorgegaan, waarbij iedereen van het team zijn bijdrage heeft geleverd. We zijn de rest van de wedstrijd blijven voor staan, niettegenstaande af en toe nog een opflakkering van de thuisploeg. Positief is ook dat we de kalmte en orde hebben kunnen bewaren. Het was een spijtige start, maar we hebben wel een mooi staaltje van teamwork en vechtlust getoond.”

“Volgend weekend spelen we inderdaad tegen Limburg United B. Het is altijd een mooie affiche om als team uit tweede landelijke het op te nemen tegen een tweedeklasser. Het is vooral voor onze U21’ers leuk om eens van dit niveau te mogen proeven. Volgens onze info zou het een jonge ploeg zijn met veel talent. Het zal dus zeker niet aan jeugdig enthousiasme ontbreken. Van onze kant kunnen we dan weer op ervaring rekenen, met verschillende spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld. Bovendien starten we met een bonus van vijftien punten.”

“Ik denk dat we er zaterdag vooral een plezante wedstrijd van moeten maken. Ongeacht het resultaat, moeten we onze tegenstander wel laten voelen dat het niet zomaar een “walk in the park” zal zijn.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors