Het zag er naar uit dat Vrasene vlotjes ging winnen op White Boys, na een uur stond het 0-3 voor. De mannen van de Puitvoet legden zich hier niet zomaar bij neer en deden de bezoekers op het eind nog even bibberen. Volgend weekend staan er bovenaan in het klassement enkele interessante onderlinge duels op het programma. Vrasene zelf krijgt zaterdag het bezoek van SK Kemzeke.

KFC Vrasene-coach Bryan Bultheel.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was op White Boys toch wel een speciale wedstrijd” luidt het bij Bryan Bultheel. “Ik coachte de groen/witten gedurende negen jaar en ik moet zeggen dat het terugkomen nog steeds warm en vertrouwd voelde. Daarnaast stonden met Maes en De Wilde bij ons en El Mahri, Trogh, Van der Loo en De Witte bij White Boys heel wat spelers met een verleden bij de concurrent op het veld. Daarenboven werk ik op school samen met collega coach Tom De Cleen, het is dan ook begrijpelijk dat dit geen match zoals een andere was.”

“Ik vind dat we een zeer goede eerste helft gespeeld hebben, we waren ook sterker dan White Boys. Met twee goals bezorgde Curt Vercauteren ons een mooie voorsprong. Na de herneming speelde de thuisploeg alles of niks, maar het waren wij die via Laacheri de 0-3 binnentrapten.”

“Van der Loo wist te milderen, terwijl aan de overzijde Arne Maes de match vergat dood te maken. Toen we op twee minuten voor affluiten nog de 2-3 moesten slikken, was het toch nog even bibberen. Maar goed, het voornaamste is dat de punten binnen zijn. In een sfeer van verbroedering hebben we daarna nog een klein feestje gebouwd in de kantine.”

“We zijn nu vijf weken ongeslagen en daar willen we tegen Kemzeke graag een vervolg aan breien. Ik heb hen dit seizoen nog niet zien spelen, maar hun resultaten hebben mij al aangenaam verrast. Ik ben vooral blij voor Tim Vertongen. Tim maakte in het tussenseizoen de overstap, nadat hij bij ons minder speelminuten had. Dat had te maken met het gegeven dat ik vaker voor Nick De Smit koos op die positie. Toch bleef Tim tot op het eind professioneel.  Het is dan ook fijn dat Tim nu zijn steentje bijdraagt aan het succes van Kemzeke.”

“Dat succes willen we zaterdag wel graag inperken. We pakten tot nu toe thuis 10 op 12, we willen hier graag op verder gaan om zo een stevige thuisreputatie op te bouwen. Jammer genoeg zal dit zonder Nick De Smit zijn, want nadat hij tegen Heikant rood had gekregen. Hij heeft hij er dus al een schorsingsdag opzitten, niettegenstaande heeft hij er nog eens vijf speeldagen bijgekregen. In mijn ogen is dat een veel te zware sanctie, zelfs beeldmateriaal weegt onvoldoende op tegen de uitleg van de ref. Eerlijk gezegd heb ik daar weinig begrip voor. Ik ga dan ook puzzelen om de afwezigheid van Nick op te vangen. Hij is tenslotte een belangrijke pion in mijn spelsysteem.”

“Het klopt dat er komend weekend enkele toppers op het programma staan, maar wij kijken niet naar het klassement. Dat telt momenteel niet. Uiteraard willen we op het eind van het seizoen bij de eerste vijf staan. In een reeks met heel wat sterke ploegen lijkt mij dit alvast een leuke uitdaging. We bekijken het nu van match tot match.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Vrasene